Već sedam desetljeća informira
o turizmu

Stručna revija UGOSTITELJSTVO I TURIZAM vodeći je stručni turistički časopis u Hrvatskoj koji izlazi 70 godina. Već sedam desetljeća UT je suputnik turizma koji provjerenim i stručnim informacijama sudjeluje u njegovom oblikovanju.

TZ grada Zagreba: Web stranica za putnike s kućnim ljubimcima

Turistička zajednica grada Zagreba pokrenula je specijaliziranu web stranicu na kojoj se pružaju sve informacije putnicima koje vode na odmor kućne ljubimce.

Zagreb: Deseti Dani hrvatskog pršuta

Tko će ove godine ponijeti titulu šampiona među najboljim zaštićenim hrvatskim pršutima doznat će se 19. travnja u zagrebačkom hotelu International na desetim Danima hrvatskog pršuta.

Kamp Stobreč Split: Zelena oaza s tisuću maslina

Tijekom višegodišnjeg hortikulturnog uređenja u Kampu Stobreč Split zasađeno je više od tisuću stabala maslina, što ovaj turistički kompleks čini hrvatskim unikatom budući da na površini od svega pet hektara ima najveću koncentraciju biljaka i stabala po četvornom metru.

Zagreb.: Svjetsko prvenstvo u sinkroniziranom klizanju

Nakon punih petnaest godina Zagreb će ponovo biti domaćin Svjetskom prvenstvu u sinkroniziranom klizanju koje će se od 4. do 6. travnja održati u Areni Zagreb.

Opatija: Oaza zdravlja i wellnessa

Ovogodišnji program „Opatija – oaza zdravlja i wellnessa“ započet će besplatnom nordijskom šetnjom uz stručnu pratnju 2. ožujka, a odvijat će se tijekom cijele godine.

Početak ožujka za povijest opatijskog zdravstvenog turizma ima simboličku važnost budući da je 4. ožujka 1889. godine Opatija proglašena carskim klimatskim lječilištem, tako da titulu destinacije zdravlja nosi već punih 135 godina. Zbog Jedinstvene klimatske pozicije koja objedinjuje blagotvorne učinke aerosola i mediteranskog bilja s ugodnim planinskim utjecajem Učke ova destinacija pruža idealne uvjete za poboljšanje zdravlja. Osim toga, vrhunske lječilišne ustanove, wellness centri kao i tradicionalni programi posvećeni aktivnom životu prepoznatljiv su dio opatijske ponude.

Nordijske šetnje povijesnim stazama Opatije održavat će se svake subote na različitim rutama, s početkom u 10 sati do konca svibnja te od rujna do prosinca, a polazak je ispred Ville Angioline. Šetnje će se održavati pod stručnim vodstvom KŠR Gorovo, a organizator je Turistička zajednica grada Opatija.

Uz nordijsko hodanje, „Opatija – oaza zdravlja i wellnessa“ donosi i „Thalasso Cardio Walk“ u suradnji s ustanovom Thalassotherapia Opatija, koji će se pod stručnim vodstvom fizioterapeuta održati 16. ožujka, 20. travnja i 18. svibnja. Usto će se povodom obilježavanja Svjetskog dana zdravlja na Ljetnoj pozornici 13. travnja organizirati 12. Hrvatski festival sportske rekreacije u nordijskom hodanju i pješačenju. Program festivala, osim izbora različitih ruta za nordijsko hodanje i pješačenje, uključuje i zajedničku rekreaciju, edukaciju o zdravom načinu života te posebnu gastro notu.

U ljetnim mjesecima nordijske šetnje zamijenit će popularna ljetna aktivnost – veslanje na dasci, poznato i kao supanje. SUP Experience iskustveni je tečaj veslanja na dasci pod vodstvom licenciranog instruktora koje u suradnji s TZ grada Opatija provodi VOP SUP Team. Tečajevi će se održavati na Voloskom tijekom lipnja, srpnja i kolovoza.

Projekt „Opatija - oaza zdravlja i wellnessa“, osim nordijskih šetnji te sportskih programa, okuplja i brojne opatijske hotelijere te spa i wellness centre, koji su se posebnom ponudom uključili u program. Više informacija o tome dostupno je na stranicama Turističke zajednice grada Opatije (https://www.visitopatija.com/opatija-oaza-wellnessa).

"Opatija – oaza zdravlja i wellnessa" predstavlja idealan odgovor na suvremeni, užurbani način života. Sa 135 godina tradicije kao destinacije zdravlja Opatija je prepoznata kao izvrsno mjesto za aktivni odmor. Program koji započinje u ožujku i traje tijekom cijele godine postao je značajan motiv za dolazak gostiju koji žele sudjelovati u šetnjama i drugim aktivnostima usmjerenim prema očuvanju zdravlja i svake godine ga obogaćujemo uvođenjem novih aktivnosti“, istaknula je direktorica TZ grada Opatije Suzi Petričić.

Valamar: Očuvanje bioraznolikosti

U sklopu raznih aktivnosti koje provodi na očuvanju bioraznolikosti lokalnih područja u Valamaru je u blizini turističkih objekata lani podignuto više od četristo nastambi za ptice, kukce i druge male životinje.

Honda Marine Croatia: 20 godina rada

Dugogodišnji zastupnik Honda izvanbrodskih motora u Hrvatskoj, tvrtka Fred Bobek - Honda Marine Croatia ove godine slavi dvadeset godina rada, a vrijednu godišnjicu obilježit će i na 31. Zagrebačkom sajmu nautike koji se održava od 14. do 18. veljače na Zagrebačkom velesajmu.

Go Wine: Promotivno turistički film o tri vinske ceste Zagrebačke županije

Trogodišnji projekt Go Wine koji objedinjuje tri vinske ceste Jastrebarskog, Samobora i Svetog Ivana Zeline na području Zagrebačke županije službeno je završio produkcijom promotivnog turističkog filma.

Impressum

Izdavač: UT Media
Adresa: Majstora Radovana 22, Zagreb
Uredništvo: 091 532 5838
Marketing: 091 540 3023
e-mail: info@utmedia.hr

Glavna urednica: Branka DRONJIĆ
Marketing: Nevenka LUKETIĆ

Naša izdanja

Image
Image
Image