U sklopu manifestacije Seasonal Food & Wine koja se održava do 1. lipnja chefovi prestižnih i nagrađivanih restorana u Rovinju i Balama spravljat će tradicionalna istarska jela na suvremen način po promotivnim cijenama.
Manifestacija je posvećena gradu Zagrebu i njegovim građanima, a održat će se 20. i 21. svibnja.
Više od 10 tisuća uzoraka vina iz 50 zemalja ocjenjivat će 350 ocjenjivača iz čitavog svijeta na najprestižnijem svjetskom ocjenjivanju vina Concours Mondial de Bruxelles u Poreču.
Dva maslinova ulja novigradske turističke kompanije Aminess proglašena su jednima od najboljih u svijetu.
Krčki, istarski, drniški ili dalmatinski – koji je od četiri certificirana i na razini EU zaštićena pršuta ove godine najbolji doznat će se 21. travnja u hotelu Bonavia Plava Laguna u Rijeci, gdje počinje tradicionalno najukusnija manifestacija Dani hrvatskog pršuta.
U posljednjih šest godina u Požeško-slavonskoj županiji kontinuirano se bilježe dvoznamenkaste stope rasta, a pozitivan trend nastavlja se i ove godine.
Gotovo polovica turističkih radnika strahuju da bi zbog umjetne inteligencije njihove profesije mogle postati suvišne.
Potpisivanjem sporazuma o suradnji s trgovačkim lancem Pevex članovi Nacionalne udruge obiteljskih i malih hotela (OMH) ostvaruju pogodnosti na sav Pevexov asortiman.