Već sedam desetljeća informira
o turizmu

Stručna revija UGOSTITELJSTVO I TURIZAM vodeći je stručni turistički časopis u Hrvatskoj koji izlazi 70 godina. Već sedam desetljeća UT je suputnik turizma koji provjerenim i stručnim informacijama sudjeluje u njegovom oblikovanju.

Turopolje: Poučna staza crnih tartufa

Poučna staza crnih tartufa u Turopolju novi je projekt koji spaja prirodne ljepote i gastronomsku izvrsnost Zagrebačke županije, a riječ je o zajedničkom projektu više partnera koji je financiran sredstvima iz fondova Europske unije.

Marriott International: Prvi Autograph Collection hotel u Hrvatskoj

Hotel iz Autograph Collection brenda otvorit će se na otoku Cresu, a prve goste prihvatit će u drugom tromjesečju 2024. godine.

D-Marin: Personalizirana aplikacija za nautičare

Grupa D- Marin lansirala je personaliziranu aplikaciju „D-Marin - Premium marine“ kojom će dodatno obogatiti iskustvo korisnika u svojim marinama.

Istra Snorkeling: Novi turistički proizvod

Proizvod je osmišljen s ciljem očuvanja podmorja te održivog i odgovornog razvoja istarske obale.

Gourmet Authentic: Novi brend obiteljskih i malih hotela

Nacionalna udruga obiteljskih i malih hotela odlučila se za koncept održive gastronomije.

Valamar Riviera: Suradnja sa Svjetskom organizacijom za zaštitu prirode WWF

Turistička kompanija Valamar Riviera i WWF Adria potpisale su ugovor o suradnji s ciljem povećanja održivosti u segmentu nabave proizvoda iz ribarstva, zaštiti Jadranskog mora i očuvanja bioraznolikosti, što je ujedno i prvi takav ugovor o suradnji u hotelskom sektoru Hrvatske sklopljen sa Svjetskom organizacijom za zaštitu prirode WWF.

 

Suradnja koja se ostvaruje u sklopu Valamarove strategije održivosti obuhvaća dvije faze i trajat će do ožujka 2024. Prva faza odnosi se na analizu proizvoda, dok će se u drugoj fazi razraditi preporuke prema crvenom popisu Međunarodne unije za očuvanje prirode (IUCN Red List), koji sadrži procjene ugroženosti vrsta i staništa. Analiza proizvoda iz ribarstva ima za cilj uspostavljanje kriterija nabave održivih proizvoda i jedna je od inicijativa u sklopu Valamar ESG strategije do 2025. godine.

“Ulaganje u zaštitu bioraznolikosti jedan je od naših ESG ciljeva i svjesni smo koliko je more važno za funkcioniranje prehrambenog sustava i prirode u cjelini. Drago nam je što smo u WWF-u pronašli partnera za ostvarenje tih ciljeva. Održivi turizam donosi kvalitetu i vrijednost proizvoda za goste i dobrobit lokalnim zajednicama te je duboko integriran u našu poslovnu strategiju. Novim aktivnostima u kojima će nam pomoći WWF Adria želimo izravno utjecati na očuvanje morskih resursa”, izjavila je Ivana Budin Arhanić, članica Uprave u Valamar Rivieri.

Sektor turizma može imati značajan utjecaj na morske ekosustave, a fokus na održive proizvode iz ribarstva može doprinijeti njegovom očuvanju. Valamar je predan zaštiti prirodne i kulturne baštine u svojim destinacijama, zalaže se za ugljičnu neutralnost, obnovljive izvore energije, kružno gospodarstvo i brigu o bioraznolikosti s posebnim naglaskom na zaštitu Jadranskog mora i lokalnu nabavu hrane te će u narednom periodu uložiti 50 milijuna eura u destinacije i društveni učinak, priopćeno je iz ove kompanije.

U Puli: Uskoro se otvara Malo rimsko kazalište

Povodom obilježavanja Dana grada u Puli će se 5. svibnja svečano otvoriti obnovljeno Malo rimsko kazalište, čime će se i službeno proslaviti vraćanje izvorne funkcije ovom iznimnom antičkom spomeniku kulture.

Udruga Strujni krug: Akcija za povećanje broja punionica za električna vozila

Ako se prepoznajete kao potencijalni vlasnik punionice za električna vozila ili želite osnažiti svoj postojeći broj punjača uključite se u akciju udruge Strujni krug.

Impressum

Izdavač: UT Media
Adresa: Majstora Radovana 22, Zagreb
Uredništvo: 091 532 5838
Marketing: 091 540 3023
e-mail: info@utmedia.hr

Glavna urednica: Branka DRONJIĆ
Marketing: Nevenka LUKETIĆ

Naša izdanja

Image
Image
Image