Hrvatska turistička zajednica i udruga JRE Croatia organizirale su u Zagrebu pokaznu radionicu „Gastronomska tradicija — vrijednost za novac“ , na kojoj su predstavljene moderne interpretacije tradicionalnih hrvatskih jela s ciljem njihova uključivanja u široku gastronomsku ponudu.
Kao dio Michelinove inicijative za podizanje standarda gastronomije u restoranu Noel u Zagrebu održana je druga ekskluzivna Michelin Masterclass radionica za odabrane zagrebačke chefove, koji su imali priliku učiti od najboljih.
S ciljem osiguranja dostatnog, kvalificiranog i kompetentnog kadra za razvoj održivog i pristupačnog turizma ministar turizma i sporta Tonči Glavina donio je odluku o dodjeli sredstava za 26 projekata udruga, u ukupnom iznosu od gotovo 600.000 eura.
Nakon kreiranja aplikacije za jednodnevne izlete stručnjaci putničke agencije Eklata lansirali su i aplikaciju maturalac.com za višednevna školska putovanja, pomoću koje će nastavnici, roditelji i učenici sami moći kreirati svoje putovanje i dobiti kompletnu ponudu s programom i cijenom.
U sklopu projekta „Zlatna Slavonija Eno&Gastro“, do sada se educiralo više od 80 kuhara, ugostitelja, vinara i sommeliera s područja Požeško-slavonske županije, a ove godine održane su radionice za učenike požeške Obrtničke škole.
U organizaciji Udruge poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske (UPUHH) i Flexkeepinga organizirana je druga po redu konferencija za hotelsko domaćinstvo "Housekeeping Academy Days 2024. by UPUHH & Flexkeeping", čime je nastavljena tradicija UPUHH-ovih edukacija.
Turistička zajednica Kvarnera nastavila je s organizacijom odlično prihvaćenih studijskih izleta za Kvarner Family iznajmljivače.
Turistička kompanija Valamar Riviera odlučila je nagraditi svih 25 osnovnih škola iz Istre, Rijeke i okolice te otoka Krka koje su sudjelovale na natječaju “Valamar brine za marende fine” za školsku godinu 2024./2025.