Već sedam desetljeća informira
o turizmu

Stručna revija UGOSTITELJSTVO I TURIZAM vodeći je stručni turistički časopis u Hrvatskoj koji izlazi 70 godina. Već sedam desetljeća UT je suputnik turizma koji provjerenim i stručnim informacijama sudjeluje u njegovom oblikovanju.

Ruralno-zeleno-održivo-digitalno – STEM sveučilišno obrazovanje za kreativne industrije u Požegi

Kreiraj svoju karijeru u STEM sektoru i studiraj na Fakultetu turizma i ruralnog razvoja u Požegi!

Fakultet turizma i ruralnog razvoja u Požegi djeluje u sastavu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Turizam je jedna od glavnih strateških odrednica Programskog razdoblja Europske unije 2021. – 2027. te  prioritetno područje javnih politika u okviru Strateškog cilja 1. Konkurentno i inovativno gospodarstvo u Nacionalnoj razvojnoj strategiji Republike Hrvatske do 2030. godine pa se studiranje u ovom području smatra izrazito perspektivnim.

Ruralno-zeleno-održivo-digitalno – uključi se u teme obrazovanja za sigurno zapošljavanje!

 

fakultet turizma pozega 00002

 

U sektoru turizma i ruralnog razvoja Fakultet provodi visokoškolsko i cjeloživotno obrazovanje iz područja biotehničkih i društvenih znanosti temeljeno na znanstvenom i stručnom radu, osiguranju kvalitete, međunarodnoj suradnji i suradnji s lokalnom zajednicom s ciljem brze zapošljivosti studenata. Naglasak je na osposobljavanju stručnjaka za obavljanje operativnih i upravljačkih poslova u selektivnim oblicima turizma, profitnom i neprofitnom sektoru te javnim organizacijama vezanim uz područje turizma.

 

fakultet turizma pozega 00005

 

Studenti se osposobljavaju i za obavljanje operativnih poslova iz ostalih interdisciplinarnih područja povezanih s turizmom: elektroničko poslovanje i programsko inženjerstvo, računovodstvo i enogastronomija. Studenti imaju priliku učiti na konkretnim poslovnim modelima te razvijati svoje inovativne poslovne planove u turizmu i ugostiteljstvu, uz mentoriranje gospodarstvenika i stručnu praksu kao dio nastave.

Preddiplomski sveučilišni studij

  • Turizam – univ.bacc.oec. (180 ECTS)

Preddiplomski stručni studiji:

  • Enogastronomija – bacc. ing. techn. aliment. (180 ECTS)
  • Elektroničko poslovanje i programsko inženjerstvo – bacc.inf. (180 ECTS)
  • Računovodstvo – bacc.oec. (180 ECTS)

 

fakultet turizma pozega 00004a 

 Studenti su uključeni u niz aktivnosti: Erasmus program, stipendije, sudjelovanje na izlaganjima, konferencijama, sajmovima, radionicama, zajedničkim istraživanjima i sl. Fakultet organizira posjete institucijama partnerima (HGK, HOK, Županija, regionalni razvojni uredi i agencije, Turistička zajednica), zajednička druženja, posjete kulturnim manifestacijama u gradu i okolici (knjižnica, koncerti, dani otvorenih vrata), susrete s ostalim vanjskim dionicima, obilaske postrojenja tvrtki partnera, OPG-ova, sudjelovanje u sportskim aktivnostima, volonterski rad u lokalnim civilnim udrugama i akcijama i sl.

 

fakultet turizma pozega 00003


Prostorni kapaciteti smješteni su na više lokacija te obuhvaćaju glavnu zgradu u Požegi, Klijet i spremište vina u Podgorju, vinograd, prodavaonicu vina, Studentski dom dr. Franjo Tuđman sa 110 ležajeva i Studentski centar.

Kreiraj svoju karijeru u STEM sektoru i studiraj na Fakultetu turizma i ruralnog razvoja u Požegi!

faks pozega logo

https://www.ftrr.hr
https://www.facebook.com/ftrrpozega
Ova adresa e-pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript u vašem brauzeru da biste je videli.
tel: 034 311 460

UPUHH F&B Academy: Konferencija o najnovijim trendovima u hrani i piću

Udruga poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske 28. i 29. veljače organizira edukativnu konferenciju "UPUHH F&B Academy", koja će se održati u hotelu Westin u Zagrebu.

Aminess: Nova serija edukativnih radionica

Ususret nadolazećoj sezoni turistička kompanija Aminess Hotels & Resorts ponovo kreće s edukativnim projektom Aminess Gourmet Lab, koji organizira već šestu godinu zaredom.

TZ Požeško-slavonske županije: Novi ciklus vinskih radionica

Radionice su organizirane u sklopu projekta Zlatna Slavonija Eno&Gastro, kojeg je lani pokrenula Turistička zajednica Požeško-slavonske županije.

TZ Kvarnera: Jesenski ciklus edukacija za iznajmljivače

Turistička zajednica Kvarnera nastavila je s jesenskim ciklusom studijskih izleta za Kvarner Family iznajmljivače, koji su posjetili Gorski kotar, a organizirat će još dva izleta i to na otok Rab i ponovo u Gorski kotar.

Valamar brine za marende fine: Uspješan početak društveno odgovornog projekta

U sklopu nagradnog natječaja „Valamar brine za marende fine“ početkom školske godine krenula je svakodnevna dostava zdravih kuhanih obroka učenicima pobjedničke Osnovne škole Matije Vlačića i Centra „Liče Faraguna“ iz Labina.

Labinska Osnovna škola Matije Vlačića pobjednička je škola nagradnog natječaja „Valamar brine za marende fine“ u sklopu kojeg je Valamar preuzeo brigu o cjelokupnoj nabavi, pripremi i dostavi zdravih kuhanih obroka od kvalitetnih domaćih namirnica tijekom cijele školske godine. Projekt je nastao kao odgovor na izazove s kojima se osnovne škole i roditelji školaraca suočavaju pri organizaciji zdravih obroka za učenike, a podržao ga je i Nastavni zavod za javno zdravstvo Istarske županije.

"Valamarovim projektom učenici Matije Vlačića i Centra „Liče Faraguna“ sada imaju još zdravije školske obroke. Poseban fokus i napor stavljamo na segment obrazovanja i odgoja djece, uz naglasak na brigu o prehrani i kroz nove kuhinje koje smo osigurali u gotovo svim objektima pokušavamo pružiti najviše što možemo našoj djeci i mladima“, istaknuo je Valter Glavičić, gradonačelnik Labina prilikom posjete OŠ Matije Vlačića koju je obišao s predstavnicima Valamara.

Zahvalivši se Valamaru na vrijednom projektu kao i učenicima i učiteljicama područne škole Rabac koji su odličnim videom osigurali pobjedu njihovoj školi Sanja Gregorinić Trumić, ravnateljica OŠ Matije Vlačića je naglasila kako je topli obrok u školi prošle godine imalo 244 učenika, a ove godine njih 338.

U centralnoj kuhinji koja je opremljena vrhunskom tehnologijom i prostire se na čak 3.400 m2 površine Valamar dnevno može pripremiti do 25.000 nutritivno vrijednih obroka uz najviše standarde sigurnosti i ispravnosti. Uz svakodnevni otkup i obradu domaćih namirnica u suradnji s oko dvije stotine odabranih OPG-ova i lokalnih proizvođača u toj kuhinji Valfresco kuhari pripremaju i svoja već poznata gotova i polugotova jela, dostupna gostima Valamara i stanovnicima Istre i Kvarnera.

UPUHH: Edukacija za hrvatske hotelijere na prestižnim švicarskim sveučilištima Les Roches i Glion

U sklopu ovog partnerstva članice Udruge poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske (UPUHH) dobit će trinaest stipendija za odabrane Executive MBA i Master programe.

Kvarner Family: Studijski izlet na Lošinj

Cilj organizacije studijskih izleta je upoznati Kvarner Family iznajmljivače s raznovrsnom ponudom županije.

Impressum

Izdavač: UT Media
Adresa: Majstora Radovana 22, Zagreb
Uredništvo: 091 532 5838
Marketing: 091 540 3023
e-mail: info@utmedia.hr

Glavna urednica: Branka DRONJIĆ
Marketing: Nevenka LUKETIĆ

Naša izdanja

Image
Image
Image