Već sedam desetljeća informira
o turizmu

Stručna revija UGOSTITELJSTVO I TURIZAM vodeći je stručni turistički časopis u Hrvatskoj koji izlazi 70 godina. Već sedam desetljeća UT je suputnik turizma koji provjerenim i stručnim informacijama sudjeluje u njegovom oblikovanju.

Zagreb: Sjajan početak godine

Zagreb: Sjajan početak godine

U siječnju ove godine u Zagrebu je registrirano 35 posto više gostiju i 21 posto više noćenja u odnosu na isti mjesec lani.

Foto: Lice Grada

Prema podacima Turističke zajednice grada Zagreba u siječnju je u glavnom gradu Hrvatske ostvareno 57.914 dolazaka i 129.498 noćenja, što predstavlja porast od 35 posto u dolascima i 21 posto u noćenjima u usporedbi s istim mjesecom prošle godine. Od ukupnog broja dolazaka inozemni gosti realizirali su njih 38.920 te ostvarili 92.331 noćenje. Među inozemnim gostima najviše je bilo turista iz Italije, Bosne i Hercegovine Njemačke, Srbije i Slovenije, a uz domaće goste najviše noćenja realizirali su gosti iz Italije te Njemačke, Bosne i Hercegovine i SAD-a. Tijekom siječnja gosti su u Zagrebu prosječno ostvarili 2,3 noćenja.

Početkom siječnja Turistička zajednica grada Zagreba pokrenula je i online promotivnu kampanju Winter BUZZG koja se obraća emitivnim tržištima na području Austrije, Bosne i Hercegovine, Francuske, Italije, Mađarske, Njemačke, Slovenije i Srbije te posebno skreće pozornost na zagrebačko zimsko razdoblje.

„U Turističkoj zajednici grada Zagreba u suradnji s institucionalnim i privatnim partnerima razvijamo i kreiramo ponudu na način da u svakom dijelu godine imamo barem jedno ključno događanje koje privlači turiste iz svih dijelova svijeta. Tako smo, primjerice, trenutno u završnoj fazi priprema petog po redu Festivala svjetla Zagreb kojim najavljujemo proljeće, a onda slijede topliji mjeseci koji donose brojna kulturna, gastronomska, sportska i druga urbana događanja koja su već tradicionalna za Zagreb. Sinergijskim razvojem ključnih turističkih proizvoda grada Zagreba, kao i onih manjih boutique događanja različitih profila, želimo postići odgovarajući cjelogodišnji spektar događanja i aktivnosti koja generiraju održivo povećanje dolazaka i noćenja tijekom cijele godine“, istaknula je Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba.

Impressum

Izdavač: UT Media
Adresa: Majstora Radovana 22, Zagreb
Uredništvo: 091 532 5838
Marketing: 091 540 3023
e-mail: info@utmedia.hr

Glavna urednica: Branka DRONJIĆ
Marketing: Nevenka LUKETIĆ

Naša izdanja

Image
Image
Image