Valamar u 2023: Uz porast prihoda inflacija povećala troškove

Valamar u 2023: Uz porast prihoda inflacija povećala troškove

Najbolje rezultate zabilježili su premium proizvodi i usluge te kampovi.

Turistička kompanija Valamar Riviera očekuje da će u 2023. godini ostvariti između 374 i 378 milijuna eura prihoda, odnosno godišnji rast prihoda od 15 do 16 posto slijedom višegodišnjih ulaganja u repozicioniranje portfelja i podizanje razine kvalitete usluge. Također se očekuje sporiji rast operativne dobiti, između četiri i šest posto na razini od 107 do 109 milijuna eura zbog iznimno visoke inflacije u dobavnom lancu te oko 20 milijuna eura dodatnih ulaganja u primanja i nagrađivanje radnika. U prvih devet mjeseci ostvaren je rast poslovnih prihoda od 13 posto uz povećanje prosječne cijene (ARR) za 14,2 posto.

Najbolje rezultate zabilježili su premium proizvodi i usluge te kampovi. U prvih šest mjeseci godine ostvaren je rast poslovnih prihoda od 17 posto u odnosu na isto razdoblje lani, i to posebno u sjevernim destinacijama, dok je na sporiji oporavak destinacije Dubrovnik utjecao nešto manji broj avio letova u predsezoni i smanjeni obim konferencijskog i poslovnog turizma.. Investicije u podizanje kvalitete tri hotela u Dubrovniku kao i novi Maro World, najveći obiteljski zabavni centar na Jadranu vrlo su dobro prihvaćene na tržištu za obiteljski odmor.

Za sezonu 2022./2023. kompanija je realizirala investicije u ukupnom iznosu od 58 milijuna eura, od čega se najveće ulaganje od 32 milijuna eura odnosi na destinaciju Dubrovnik. Finalizirana je investicija u Istra Premium Camping Resort 5* u Funtani, održivi proizvod visoke dodane vrijednosti kako za Valamar tako i za lokalnu zajednicu. U kamp Istru u proteklih sedam godina uloženo je 81 milijun eura, što uključuje i sedam milijuna eura ulaganja u javnu turističku infrastrukturu, uređenje plaža, šetnica, cesta, igrališta i ostalih sadržaja koji su otvoreni za korištenje lokalnoj zajednici. Ponovno je pokrenuta investicija u izgradnju hotela Pical, započeta 2019. godine i obustavljena 2020. zbog pandemije. Riječ je o projektu izgradnje, luksuznog cjelogodišnjeg ljetovališta s pet zvjezdica vrijednog ukupno 130 milijuna eura, najvećeg pojedinačnog ulaganja u hrvatski turizam, čime će zona Pical u Poreču postati jedna od najatraktivnijih turističkih zona u Hrvatskoj.

Početkom prosinca Valamar će otvariti svoj obnovljeni i rebrendirani Obertauern Places hotel, postavljajući ga kao treći u nizu Places hotela u portfelju namijenjenih modernim putnicima koji traže fleksibilnost usluge, druženje i zabavu. Time Valamar zaokružuje svoju prisutnost u austrijskom Obertauernu s tri hotela pod tri različita brenda.

Impressum

Izdavač: UT Media
Adresa: Majstora Radovana 22, Zagreb
Uredništvo: 091 532 5838
Marketing: 091 540 3023
e-mail: info@utmedia.hr

Glavna urednica: Branka DRONJIĆ
Marketing: Nevenka LUKETIĆ

Naša izdanja

Image
Image
Image