TZ Kvarnera: 30 godina rada

TZ Kvarnera: 30 godina rada

Turistička zajednica Kvarnera u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom organizirala je Kvarnerski dan turizma, na kojem je svečano obilježila 30. godišnjicu djelovanja.


Foto: David Kurti i Ivor Mažar

U nazočnosti više stotina gostiju i na izvrstan način TZ Kvarnera svečano je obilježila 30 godina rada, prezentiravši najbolje od najboljeg na Kvarneru i zašto ova regija nosi epitet jedne od vodećih u hrvatskom turizmu. U tih tri desetljeća Kvarner je, kako je to rekla i u svom govoru direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić Živadinov postao simbol kvalitete i inovacija u turizmu te zahvaljujući viziji, strategiji i suradnji svih dionika danas je primjer drugim destinacijama. U sklopu ove manifestacije koja je bila prilika da se pokaže što je dosad postignuto, ali i kako dalje dodijeljena su i priznanja za iznimne turističke uspjehe i rezultate. Tom prigodom uručene su i zahvale dosadašnjim predsjednicima Turističkog vijeća, Nadzornog i poslovnog odbora, koji su svojim višegodišnjim sudjelovanjem značajno doprinijeli razvoju destinacije kao i same Turističke zajednice Kvarnera.

Vrhunac ove svečanosti bila je službena dodjela titule „Kvarner - Europska regija gastronomije 2026“, koju je direktorici TZ Kvarnera uručio Jaume Gomila, član uprave IGCAT-a (International Institute of Gastronomy, Culture, Arts and Tourism). Tom titulom Kvarner će dodatno učvrstiti poziciju na europskoj turističkoj sceni i proširiti priču o svojoj autohonoj kihinji. „Ova titula otvara nove mogućnosti za našu regiju, kako u smislu promocije naše gastronomije, tako i u stvaranju novih turističkih iskustava za sve posjetitelje“, naglasila je Irena Peršić Živadinov.

Proslava 1

Po završetku protokolarnog dijela na Kvarnerskom danu turizma gostima je kroz jedinstven koncept predstavljena raznolikost kvarnerske gastronomije. Oni su u interpretiranoj i degustacijskoj šetnji kroz čitavu regiju  mogli kušati autohtona jela, a njih je spravljalo dvadesetak kuhara iz osam kvarnerskih subregija. U tome su im pomagali učenici „Ugostiteljske škole“ iz Opatije, koji su imali priliku upoznali se i s načinom organizacije jednog zahtjevnog događaja, dok je za prezentaciju vina autohtonih kvarnerskih sorti i vinsku stranu „Kvarner Wines“ priče bilo zaduženo deset sommeliera.

Predstavljena je promotivna brošura „Vodič po okusima od mora do gora“, koja je rezultat dugogodišnjeg rada TZ Kvarnera na razvoju i promociji lokalne gastronomije te opsežnog analitičko-istraživačkog rada, a ona je otisnuta na hrvatskom, engleskom, talijanskom i njemačkom jeziku.

Proslava 2

Proslava 30 godina rada Turističke zajednice Kvarnera te službena dodjela titule „Europska regija gastronomije 2026.“ kao i nagrade za doprinos turizmu, uz novi pristup u promociji gastronomije kroz novu brošuru predstavlja daljnji korak u kvalitetnom razvoju turizma na Kvarneru.

Impressum

Izdavač: UT Media
Adresa: Majstora Radovana 22, Zagreb
Uredništvo: 091 532 5838
Marketing: 091 540 3023
e-mail: info@utmedia.hr

Glavna urednica: Branka DRONJIĆ
Marketing: Nevenka LUKETIĆ

Naša izdanja

Image
Image
Image