Već sedam desetljeća informira
o turizmu

Stručna revija UGOSTITELJSTVO I TURIZAM vodeći je stručni turistički časopis u Hrvatskoj koji izlazi 70 godina. Već sedam desetljeća UT je suputnik turizma koji provjerenim i stručnim informacijama sudjeluje u njegovom oblikovanju.

TZ grada Zagreba i Croatia Airlines: Nastavak poslovne suradnje

TZ grada Zagreba i Croatia Airlines: Nastavak poslovne suradnje

S ciljem unapređenja kvalitete turističkog proizvoda Turistička zajednica grada Zagreba i Croatia Airilines nastavit će suradnju i ove godine, u kojoj nacionalni prijevoznik otvara i tri nove sezonske linije.

Foto: Arhiv TZ grada Zagreba, autor M. Gašparović

U ovogodišnjem ljetnom redu letenja koji započinje 31. ožujka 2024. godine Croatia Airlines proširit će zračnu povezanost Zagreba s inozemnim odredištima uvođenjem tri nove sezonske linije za Berlin, Stockholm i Tiranu.

Letovi na novoj liniji Zagreb – Berlin planirani su tri puta tjedno – utorkom, petkom i nedjeljom, a povratne zrakoplovne karte putnicima su dostupne po cijeni već od 149 eura. Zrakoplovi Croatia Airlinesa na novoj međunarodnoj liniji Zagreb – Stockholm letjet će također tri puta tjedno – ponedjeljkom, srijedom i petkom, a povratne zrakoplovne karte mogu se kupiti po cijeni već od 159 eura. Na izravnoj liniji Zagreb – Tirana planirana su dva leta na tjedan - petkom i nedjeljom, dok će putnici povratnu zrakoplovnu kartu moći kupiti po cijeni već od 139 eura.

Osim novih sezonskih letova za Berlin, Stockholm i Tiranu, nacionalni avioprijevoznik i ove sezone nastavlja obavljati letove iz Zagreba u Amsterdam, Atenu (via Dubrovnik), Barcelonu, Beč, Bruxelles, Kopenhagen, Frankfurt, London (Heathrow), Mostar, München, Pariz, Rim (via Split i via Dubrovnik), Sarajevo, Skoplje i Zürich, tako da će putnicima biti na raspolaganju ukupno 18 međunarodnih linija iz Zagreba u Europu i obratno.

„Svjesni činjenice da je Zagreb ponajprije aviodestinacija, a sukladno povećanoj tržišnoj potražnji za uslugom zračnog prijevoza, ove sezone sa zadovoljstvom uvodimo tri nove linije kojima ćemo glavni grad Hrvatske još snažnije i kvalitetnije povezati s Europom, omogućujući dolazak još većeg broja inozemnih turista u hrvatsku prijestolnicu i kontinentalni dio Hrvatske. Izvrsna dugogodišnja suradnja s Turističkom zajednicom grada Zagreba primjer je kako se sinergijom dolazi do kvalitetnog turističkog proizvoda i drago nam je što putnicima možemo pružiti još veći izbor međunarodnih putovanja u godini u kojoj obilježavamo 35. obljetnicu tvrtke te počinjemo obnovu flote novim zrakoplovima Airbus A220“, kazao je Jasmin Bajić, predsjednik Uprave Croatia Airlinesa.

Turistička zajednica grada Zagreba i Croatia Airlines već dugi niz godina poslovno surađuju i provode zajedničke promotivne aktivnosti u zemlji i inozemstvu, zajednički nastupaju i na najvažnijim emitivnim tržištima te realiziraju i razne druge aktivnosti s ciljem unapređenja turističke ponude grada Zagreba. Među njima valja spomenuti promociju zagrebačkog adventa u zrakoplovima Croatia Airlinesa, gdje se putnicima prikazuje i promotivni film o Zagrebu i okolici ili projekt „Zagrebački zalogaj“ kroz koji se ponudom tipičnih specijaliteta prezentiraju gastronomske vrijednosti Zagreba.

Uvođenje novih direktnih letova Croatia Airlinesa koji povezuju Zagreb s Berlinom, Stockholmom i Tiranom prokomentirala je i direktorica TZ grada Zagreba Martina Bienenfeld, naglasivši da se time povećava dostupnost i poboljšava povezanost s tim tržištima te jača ugled Zagreba kao atraktivne europske destinacije. Usto je dodala da Turistička zajednica grada Zagreba već dugi niz godina surađuje s Croatia Airlinesom kao važnim strateškim partnerom te da redovite izravne avio linije, kao i dnevna povezanost s glavnim avio središtima, tzv. hubovima predstavljaju temelj za planiranje njihovih aktivnosti.

Impressum

Izdavač: UT Media
Adresa: Majstora Radovana 22, Zagreb
Uredništvo: 091 532 5838
Marketing: 091 540 3023
e-mail: info@utmedia.hr

Glavna urednica: Branka DRONJIĆ
Marketing: Nevenka LUKETIĆ

Naša izdanja

Image
Image
Image