Već sedam desetljeća informira
o turizmu

Stručna revija UGOSTITELJSTVO I TURIZAM vodeći je stručni turistički časopis u Hrvatskoj koji izlazi 70 godina. Već sedam desetljeća UT je suputnik turizma koji provjerenim i stručnim informacijama sudjeluje u njegovom oblikovanju.

Turistički prihodi: U prva tri mjeseca stranci potrošili 24,6 posto više novca

Turistički prihodi: U prva tri mjeseca stranci potrošili 24,6 posto više novca

Prema podacima Hrvatske narodne banke u prva tri mjeseca ove godine inozemni gosti potrošili su 824,7 milijuna eura, čime su prihodi od inozemnih turista povećani za 162,9 milijuna eura ili 24,6 posto u odnosu na prva tri mjeseca prošle godine.

Na financijske rezultate ostvarene u prvom tromjesečju ove godine osvrnuo se i ministar turizma i sporta Tonči Glavina koji je kazao da se trend ostvarivanja rekordnih prihoda od stranih turista iz protekle dvije godine nastavio i u 2024. godini. „Od 2016. godine do zaključno sa 2023. godinom kada su prihodi od stranih turista iznosili rekordnih 14,6 milijardi eura bilježimo povećanje od 75 posto, a sada je taj rast još više izražen i izvan ljetnih mjeseci. To je ujedno i ponovna potvrda svim našim strateškim aktivnostima kojima Hrvatsku pozicioniramo kao cjelogodišnju turističku destinaciju, a što su nam pokazali i rezultati ovogodišnje predsezone u kojoj smo u prvih pet mjeseci ostvarili 12 posto bolji turistički promet nego u istom razdoblju prošle godine“, zaključio je ministar turizma i sporta.

Impressum

Izdavač: UT Media
Adresa: Majstora Radovana 22, Zagreb
Uredništvo: 091 532 5838
Marketing: 091 540 3023
e-mail: info@utmedia.hr

Glavna urednica: Branka DRONJIĆ
Marketing: Nevenka LUKETIĆ

Naša izdanja

Image
Image
Image