Već sedam desetljeća informira
o turizmu

Stručna revija UGOSTITELJSTVO I TURIZAM vodeći je stručni turistički časopis u Hrvatskoj koji izlazi 70 godina. Već sedam desetljeća UT je suputnik turizma koji provjerenim i stručnim informacijama sudjeluje u njegovom oblikovanju.

Sveti Martin na Muri: Trening o održivom upravljanju turizmom

Sveti Martin na Muri: Trening o održivom upravljanju turizmom


U Svetom Martinu na Muri u od 23. do 25. listopada održat će se prvi Green Destinations Regional Training Event u svijetu na kojem će se raspravljati o održivom upravljanju turizmom.

Foto: Turistička zajednica Međimurske županije

Međimurje je izabrano za mjesto održavanja Green Destinations Regional Training Eventa koji će se prvi put održati u Hrvatskoj, a organiziraju ga globalna neprofitna organizacija Green Destinations, tvrtka Tourism Lab koja je njihov ekskluzivni zastupnik za Hrvatsku i Turistička zajednica Međimurske županije. Kroz predavanja turističkih stručnjaka, održavanje panel rasprava i interaktivnih radionica naglasak na ovom događanju bit će na praktičnim vještinama održivog upravljanja u turizmu, promociji najkvalitetnijih praksi i najnovijim trendovima u području održivog turizma.

„Uzimajući u obzir važnost održivog upravljanja u destinacijama i turističkim tvrtkama, radujem se što ćemo u Međimurju okupiti vodeće stručnjake iz područja destinacijskog menadžmenta, kao i sjajne turističke poduzetnike. Upravo će ovaj događaj pružiti teorijska znanja, ali i praktične vještine o procesima transformacije prema održivom upravljanju i certificiranju. Trendovi upućuju na to da će certificiranje održivosti postati imperativ za razvoj i turističku konkurentnost destinacija, zaštićenih područja i turističkih tvrtki u skorije vrijeme. Edukacija je u tom smislu ključna kako bismo osigurali da turističko gospodarstvo raste na održiv način”, istaknula je predsjedateljica Organizacijskog odbora i direktorica tvrtke Tourism Lab dr. Katarina Miličević.

Za destinaciju u kojoj će se održati Green Destinations Regional Training Event Međimurje je izabrano iz razloga što je proglašena prvom održivom destinacijom u Hrvatskoj, koja je  i jedna je od svega četiri održive regije u svijetu.

„Međimurje je kao regija nagrađena srebrnom Green Destinations nagradom za održivost, a iz prve ruke sam se uvjerio u sveobuhvatnost i zahtjevnost procesa certificiranja. Sa sigurnošću mogu reći da je sve to vrijedilo, ponajprije iz aspekta podizanja kvalitete razine turističke usluge i usklađivanja svih dionika s procesima održivosti. Pozivam sve koji žele naučiti više o održivom upravljanju da se prijave na ovo događanje“, kazao je direktor Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula.

Prvog dana predavanje na ovom ekskluzivnom događanju na temu „How do we manage a sustainable destination and its stakeholders?“održat će Kirsi Hyvaerinen, iskusna stručnjakinja u području održivog turizma , a nakon toga organizirat će se panel „Destination management: new challenges, new needs“ koji će okupiti ključne dionike i donositelje odluka na svim razinama turističkoga gospodarstva.

Drugog dana predavanje će održati dr. sc. Mirela Sučić Čevra, direktorica za Istočnu i Sjevernu Europu te članica uprave jedne od najvećih svjetskih turističkih kompanija Kuoni Tumlare. Dr. Sučić Čevra predstavit će trendove o održivosti u turizmu kroz predavanje „Sustainability trends in tourism“, a drugi dan je rezerviran i za dinamične panel rasprave na temu „Best Practices – Destination“ i „Best practices - Protected areas and businesses“ u kojima će sudjelovati predstavnici turističkih zajednica, zaštićenih područja i kompanija u turizmu.

Training event obilježit će i terenski obilazak tri održive lokacije u Međimurju. Treći, ujedno i posljednji, dan bit će posvećen radionicama vezanim za održivo upravljanje u kojima će se obraditi teme poput praktičnih alata, procjene utjecaja i resursa, mapiranja dionika, ali i izrade samog akcijskog plana.

Prvi Green Destinations Regional Training Event održat će se pod pokroviteljstvom Hrvatske turističke zajednice i Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj. Prijave za sudjelovanje na ovom training eventu mogu se izvršiti na poveznici bit.ly/gdrte-registration.

 

 

Impressum

Izdavač: UT Media
Adresa: Majstora Radovana 22, Zagreb
Uredništvo: 091 532 5838
Marketing: 091 540 3023
e-mail: info@utmedia.hr

Glavna urednica: Branka DRONJIĆ
Marketing: Nevenka LUKETIĆ

Naša izdanja

Image
Image
Image