Već sedam desetljeća informira
o turizmu

Stručna revija UGOSTITELJSTVO I TURIZAM vodeći je stručni turistički časopis u Hrvatskoj koji izlazi 70 godina. Već sedam desetljeća UT je suputnik turizma koji provjerenim i stručnim informacijama sudjeluje u njegovom oblikovanju.

Studijsko putovanje: Članovi UHPA-e posjetili Brodsko-posavsku županiju

Studijsko putovanje: Članovi UHPA-e posjetili Brodsko-posavsku županiju

Turistička zajednica Brodsko- posavske županije bila je domaćinom predstavnicima Udruge hrvatskih putničkih agencija (UHPA) kojima su tijekom dvodnevnog studijskog putovanja prezentirana i dva nova turistička proizvoda.

Uz studijski posjet i individualne sastanke s dionicima turizma u Brodsko-posavskoj županiji – od hotelijera, vlasnika obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, rančeva i salaša do turističkih stručnjaka iz ovoga kraja – članovi Udruge hrvatskih putničkih agencija održali su i sjednicu Upravnog i Nadzornog odbora.

Dobrodošlica za predstavnike putničkih agencija organizirana je u Slavonskom dućanu u Novoj Gradiški uz ponudu originalnih slavonskih specijaliteta gdje su imali priliku kušati i jedinstvene cerničke ćuptete.

Članovima Udruge hrvatskih putničkih agencija prezentirana su i dva nova turistička proizvoda. Tu su novo turističko izletište Adrenalinska šuma u Bebrini, smješteno na području zaštićenog krajolika Jelas polja i Interpretacijski centar Ivana Brlić Mažuranić, otvoren u kući Brlić u Slavonskom Brodu. Usto su također obišli jedinstvenu brodsku Tvrđavu te posjetili Muzej tambure i Galeriju Ružić.

Zašto su stanovnici Brodsko-posavske županije "čuvari okusa", putnički agenti imali su se prilike uvjeriti na eko-etno salašu Savus u Bukovlju i OPG-u Paljevine u brdskom dijelu općine Sibinj, gdje je za njih organizirana prezentacija brenda "Okusi graničarskog Posavlja".

„Nakon koronakrize koja je gotovo zaustavila organizirana putovanja, veselim se što ove godine bilježimo rast organiziranih putovanja od čak 113 posto. Vjerujem da će se nakon posjeta predstavnika Udruge hrvatskih putničkih agencija ovaj trend nastaviti. Zahvaljujući bogatoj prirodnoj i kulturnoj baštini Brodsko-posavska županija oduvijek je bila atraktivna destinacija za školska putovanja, no proteklih godina sve nas više otkrivaju ljubitelji ruralnog i aktivnog turizma“, istaknula je Ružica Vidaković, direktorica Turističke zajednice Brodsko-posavske županije.

Tomislav Fain, predsjednik Udruge hrvatskih putničkih agencija kaže kako je UHPA najdugovječnija i jedna od vodećih strukovnih udruga u turizmu u Hrvatskoj, a ove je godine obilježila 30 godina od osnutka. Studijski posjet nekoj od destinacija koje organiziraju najmanje jednom godišnje prilika je destinaciji da se prezentira organizatorima putovanja i otvori nove mogućnosti suradnje.

„Brodsko-posavska županija se predstavila svojom autentičnom ponudom i na najbolji način opravdala naš odabir za ovogodišnje studijsko putovanje. Svojom urbanom pričom u Slavonskom Brodu i bogatom eno-gastro ponudom na salašima, OPG-ovima, rančevima i u restoranima domaćini su nam ponudili novi doživljaj Slavonije, a upravo novo i drugačije iskustvo postaju glavni motivi odabira destinacije i u organiziranim putovanjima. Naše članice u svojoj ponudi imaju raznoliku lepezu usluga i siguran sam kao će turistički potencijal ovog područja pronaći svoje mjesto u njihovoj ponudi za organizirane dolaske, ali i individualne posjete zaljubljenika u ruralni i aktivni turizam“, poručio je Fain.

Impressum

Izdavač: UT Media
Adresa: Majstora Radovana 22, Zagreb
Uredništvo: 091 532 5838
Marketing: 091 540 3023
e-mail: info@utmedia.hr

Glavna urednica: Branka DRONJIĆ
Marketing: Nevenka LUKETIĆ

Naša izdanja

Image
Image
Image