Već sedam desetljeća informira
o turizmu

Stručna revija UGOSTITELJSTVO I TURIZAM vodeći je stručni turistički časopis u Hrvatskoj koji izlazi 70 godina. Već sedam desetljeća UT je suputnik turizma koji provjerenim i stručnim informacijama sudjeluje u njegovom oblikovanju.

Statistika: 15 posto više noćenja u prva tri mjeseca

Statistika: 15 posto više noćenja u prva tri mjeseca


Već drugu godinu zaredom hrvatski turizam bilježi dvoznamenkaste stope rasta u dolascima i noćenjima gostiju u prvim mjesecima godine u odnosu na isto razdoblje lani.


Da hrvatski turizam ima najviše prostora za porast dolazaka izvan ljetnih mjeseci te da destinacije gostima nude sve više sadržaja pokazuju podaci sustava eVisitor o ostvarenom turističkom prometu u prva tri mjeseca ove godine, u kojima je registrirano 1,1 milijun dolazaka te preko tri milijuna noćenja, što je 16 posto više u dolascima i 15 posto u noćenjima u odnosu na isto razdoblje lani.

Od toga je 2,2 milijuna noćenja ostvareno na Jadranu ili dvadeset posto više nego prošle godine te na kontinentu više od 415 tisuća noćenja, što predstavlja porast od sedam posto, dok je u gradu Zagrebu zabilježeno 440 tisuća noćenja ili pet posto više nego u prva tri lanjska mjeseca. Gledano po županijama najviše noćenja registrirano  je u Istri (772 tisuće), zatim na Kvarneru (534 tisuće) te u Splitsko-dalmatinskoj županiji (333 tisuće noćenja), a gledano prema destinacijama u Zagrebu, Rovinju, Dubrovniku, Splitu, Opatiji, Poreču te Zadru.

Kao i lani najviše noćenja realizirali su domaći gosti (više od 962 tisuće), a zatim Slovenci (više od 285 tisuća), Nijemci (279 tisuća) te Austrijanci (više od 250 tisuća noćenja). Kada se pak promatraju registrirana noćenja po vrstama smještajnih objekata, najaviše njih bilježe hoteli (1,7 milijuna), zatim objekti u domaćinstvu (638 tisuća) te kampovi (151 tisuća noćenja).

Prema prvim podacima sustava eVisitor tijekom produženog uskrsnog vikenda u Hrvatskoj se odmaralo više od 120 tisuća gostiju koji su realizirali više od 380 tisuća noćenja, a uz domaće goste najviše je bilo turista iz Njemačke, Austrije, Italije, Slovenije i Slovačke. Od smještaja najtraženiji su bili hoteli, a među destinacijama najviše je bilo gostiju u Poreču, Dubrovniku, Zagrebu, Rovinju i Splitu

Impressum

Izdavač: UT Media
Adresa: Majstora Radovana 22, Zagreb
Uredništvo: 091 532 5838
Marketing: 091 540 3023
e-mail: info@utmedia.hr

Glavna urednica: Branka DRONJIĆ
Marketing: Nevenka LUKETIĆ

Naša izdanja

Image
Image
Image