Već sedam desetljeća informira
o turizmu

Stručna revija UGOSTITELJSTVO I TURIZAM vodeći je stručni turistički časopis u Hrvatskoj koji izlazi 70 godina. Već sedam desetljeća UT je suputnik turizma koji provjerenim i stručnim informacijama sudjeluje u njegovom oblikovanju.

Reisekompass 2023: Veliki interes Austrijanaca za odmorom u Hrvatskoj

Reisekompass 2023: Veliki interes Austrijanaca za odmorom u Hrvatskoj

Prema istraživanju „Reisekompass 2023“ koje je proveo Ruef Reisen GmbH Hrvatska se ponovo našla u vrhu najtraženijih destinacija na tržištu Austrije.

Rezultati istraživanja „Reisekompass 2023“ o trendovima u sektoru putovanja u ovoj godini koje je proveo poznati organizator putovanja Ruef Reisen GmbH pokazuju da se Hrvatska našla na visokom drugom mjestu među najtraženijim inozemnim destinacijama na tržištu Austrije. Prvo mjesto na toj ljestvici drži Italija s udjelom od 32 posto, dok udio Hrvatske iznosi 28 posto. Na trećem mjestu smjestila se Njemačka s udjelom od 17 posto, a zatim slijede Grčka s 12 posto i Španjolska s devet posto udjela.

„Rezultati ovog istraživanja potvrđuju sada već tradicionalno visoku poziciju naše zemlje među Austrijancima, odnosno njihovim omiljenim inozemnim destinacijama. Navedeno je posebice važno ako znamo da se Austrija nalazi među top tri najvažnija tržišta za hrvatski turizam te vesele podaci iz istraživanja prema kojima 76 posto ispitanika svoj godišnji odmor planira provesti u Europi. Na nama je da kvalitetnim promotivnim kampanjama, aktivnostima i programima iskoristimo sve potencijale koje nam nudi ovo tržište i dodatno učvrstimo poziciju Hrvatske među Austrijancima“, poručio je Branimir Tončinić, direktor Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Beču.

Rezultate tog istraživanja prenijeli su i brojni popularni online stručni magazini kao što su Tip Online, Hotel und Touristik, Der Standard i dr.

Iz tog istraživanja se vidi da svaka druga osoba ove godine planira svoj odmor na moru te da je za 40 posto ispitanika ljetni odmor ujedno i glavni odmor u godini. Također, svaki treći ispitanik planira putovanje u gradove, a istaknuta je i potražnja za wellness paketima te aktivnim odmorom. Osim navedenih podataka istraživanje pokazuje kako 29 posto Austrijanaca ove godine na putovanju želi provesti od sedam do 14 dana, a njih 24 posto dva do tri tjedna. Kada je riječ o potrošnji Austrijanci su spremni izdvojiti 1.700 eura, što je za oko 150 eura više u odnosu na lanjsko istraživanje.

„Visoka potražnja za Hrvatskom u kombinaciji s visokom potražnjom Austrijanaca za putovanjima u Europi za nas znači vrlo dobre turističke rezultate s ovog tržišta u 2023. Naime, čak devet od 10 ispitanika se izjasnilo da planira barem jedno putovanje u ovoj godini te s tržišta Austrije očekujemo nastavak pozitivnih trendova iz prošle godine kada su Austrijanci u našoj zemlji ostvarili oko 8,2 milijuna noćenja, čime smo za pet posto premašili rezultat iz rekordne 2019. godine“, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

Impressum

Izdavač: UT Media
Adresa: Majstora Radovana 22, Zagreb
Uredništvo: 091 532 5838
Marketing: 091 540 3023
e-mail: info@utmedia.hr

Glavna urednica: Branka DRONJIĆ
Marketing: Nevenka LUKETIĆ

Naša izdanja

Image
Image
Image