Već sedam desetljeća informira
o turizmu

Stručna revija UGOSTITELJSTVO I TURIZAM vodeći je stručni turistički časopis u Hrvatskoj koji izlazi 70 godina. Već sedam desetljeća UT je suputnik turizma koji provjerenim i stručnim informacijama sudjeluje u njegovom oblikovanju.

NP Plitvička jezera: Član Plastic Free Croatia inicijative

NP Plitvička jezera: Član Plastic Free Croatia inicijative

Inicijativa Postani plastic-free okuplja organizacije i tvrtke koje su značajno umanjile ili su na korak do prestanka korištenja jednokratne plastike. 

Nacionalni park Plitvička jezera postao je članom Plastic Free Croatia inicijative, pridruživši se velikom broju tvrtki i organizacija koje već imaju status “Plastic Free”.

Osim prihvaćanja Plastic Free pravila i navika, Nacionalni park Plitvička jezera ima i mjerljive ciljeve kako kao organizacija doprinijeti očuvanju prirode i okoliša. Još od 2015. park je započeo proces izbacivanja plastike iz poslovanja te odvaja sav otpad u hotelu dok bio otpad koristi za proizvodnju goriva i hrane za životinje. Promotivni materijali tiskaju se na eko papiru, a kroz brojne druge aktivnosti teže „zero waste“ strategiji.

„Smanjenje otpada jedan je od ciljeva odgovornog poslovanja, ali i podizanju svijesti o tomu koliko je važno paziti na nama naizgled malene stvari – od odabira bio ambalaže u odnosu na plastičnu, do obraćanja pozornosti na ostavljanje viška hrane na tanjuru“ - navode iz NP Plitvičkih jezera.

Inicijativa Postani plastic-free tvrtka okuplja organizacije koje su značajno umanjile ili su na korak do prestanka korištenja jednokratne plastike unutar svojeg poslovanja te su pronašle alternativna, održiva rješenja. Krajnji cilj inicijative Postani plastic-free tvrtka u skladu je sa svim sličnim projektima i globalnim inicijativama: promjena navika i približavanje kružnoj ekonomiji, odnosno smanjenje korištenja proizvoda i ambalaže za jednokratnu upotrebu.

Više na: https://www.plasticfreecroatia.org/

Impressum

Izdavač: UT Media
Adresa: Majstora Radovana 22, Zagreb
Uredništvo: 091 532 5838
Marketing: 091 540 3023
e-mail: info@utmedia.hr

Glavna urednica: Branka DRONJIĆ
Marketing: Nevenka LUKETIĆ

Naša izdanja

Image
Image
Image