Već sedam desetljeća informira
o turizmu

Stručna revija UGOSTITELJSTVO I TURIZAM vodeći je stručni turistički časopis u Hrvatskoj koji izlazi 70 godina. Već sedam desetljeća UT je suputnik turizma koji provjerenim i stručnim informacijama sudjeluje u njegovom oblikovanju.

MINTS: 4,6 milijuna eura za velike sportske manifestacije

MINTS: 4,6 milijuna eura za velike sportske manifestacije

Ministarstvo turizma i sporta raspisalo je natječaj za sufinanciranje organizacije velikih sportskih manifestacija u 2023. godini u vrijednosti od 2,1 milijuna eura.

Cilj natječaja je poticanje i potpora organizacije velikih sportskih manifestacija koje se odvijaju na području Hrvatske, promidžba sportskih vrijednosti i popularizacije sporta među građanima te unaprjeđenje sustava sporta i međunarodne sportske promocije Hrvatske.

Organizacija velikih sportskih manifestacija ima višestruke pozitivne učinke i na turističku sliku Hrvatske kao destinacije poželjne za aktivni i sportski turizam. „ U posljednjih pet godina višestruko su povećana ulaganja u sve segmente sporta, u što je investirano 17,5 milijuna eura, a osim manifestacija koje će se sufinancirati putem natječaja ove godine osigurali smo sredstva i za izravno sufinanciranje organizacije četiri velika međunarodna natjecanja - Svjetskog prvenstva u reliju (WRC), biciklističke utrke Cro Race te europskih prvenstava u hrvanju i kajak-kanu maratonu za koje je izdvojeno dodatnih 2,6 milijuna eura.“ izjavila je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

Natječaj je otvoren na mrežnoj stranici Ministarstva turizma i sporta do 22. travnja 2023. godine. Postupak prijave na natječaj podnosi se otvaranjem korisničkog računa putem Nacionalnog informacijskog sustava u sportu na poveznici https://issobrasci.gov.hr/.

Impressum

Izdavač: UT Media
Adresa: Majstora Radovana 22, Zagreb
Uredništvo: 091 532 5838
Marketing: 091 540 3023
e-mail: info@utmedia.hr

Glavna urednica: Branka DRONJIĆ
Marketing: Nevenka LUKETIĆ

Naša izdanja

Image
Image
Image