Već sedam desetljeća informira
o turizmu

Stručna revija UGOSTITELJSTVO I TURIZAM vodeći je stručni turistički časopis u Hrvatskoj koji izlazi 70 godina. Već sedam desetljeća UT je suputnik turizma koji provjerenim i stručnim informacijama sudjeluje u njegovom oblikovanju.

Kampovi: Nastavak ulaganja u kvalitetu

Kampovi: Nastavak ulaganja u kvalitetu

U proteklih desetak godina hrvatski kamping  etablirao se kao jedan od najkvalitetnijih u Europi koji konstantno inovira, ulaže u kvalitetu i prilagođava se potrebama modernih gostiju.

I ove godine nastavljena su ulaganja u sadržaje te povećanje kvalitete smještajnih objekata u hrvatskim kampovima, Tako već sada 44 posto kampova nosi četiri zvjezdice, a stalno raste i udio kampova s pet zvjezdica. Po ocjeni njemačkog autokluba ADAC kampovi u Hrvatskoj se po kvaliteti nalaze na visokom drugom mjestu u europskom kampingu, dok sam vrh drži Nizozemska.

I za ovu godinu za goste su pripremljene brojne novosti, a najveća među njima je otvaranje novog Aminess Avalon Camping Resorta na Pagu, koji će prve goste prihvatiti nakon kolovoškog vrhunca sezone. Riječ je o jednoj od najvećih greenfield investicija u kampove u proteklih desetak godina. Kamp će imati pet zvjezdica i prvi će u Hrvatskoj gostima nuditi kamp-parcele s privatnim bazenima.

Jedan od najnagrađivanijih kampova u Hrvatskoj zadarski Zaton Holiday Resort za goste je pripremio dvoetažni kompleks na 4 000 m² koji će postati novi centar zabave. Uključivat će i inovativni znanstveni park, gdje će se najmlađi moći zabavljati uz zagonetne eksperimente.

Niz novina također su pripremili i istarski kampovi u kojima se ostvaruje pedeset posto noćenja u hrvatskom kampingu. Tako je u pulskom kampu Arena Stoja investirano u smještajne objekte, nove prostrane mobilne kućice, ugostiteljske objekte, hortikulturu, a uređen je i park za pse. Grupacija Arena nastavila je investirati i u svoj glamping objekt Arena One 99, u koji su postavljeni novi luksuzni glamping šatori s hot-tubovima.

Kao još jedna novost u istarskom glampingu je novootvoreni obiteljski Floria Glamping Garden, smješten u blizini Labina.

Rovinjska Maistra novim investicijama povećala je kvalitetu svojih kampova Valkanela i Amarin, dok je kampovima Polari i Porto Sole podignuta kategorija s tri na četiri zvjezdice.

Podignutom kvalitetom ponude mogu se pohvaliti i Valamarov kamp Istra Premium Camping Resort koji od ove godine u ponudi ima ekskluzivni Sunset Garden Premium Village sa osamnaest premium vila s privatnim bazenom i uključenim polupansionom, ali i kampovi Bijela Uvala te Park Umag porečke Plave Lagune, koji su investirali u smještajne kapacitete poput luksuznih kamp-parcela s vlastitim tušem, grillom i pergolom.

“U proteklih nekoliko godina pogođenih pandemijom i energetskom krizom gosti su se uvelike okrenuli kampingu kao preferiranom godišnjem odmoru. Također, kamping je još uvijek ostao vezan uz kontekst auto putovanja, pa se kampovi diljem Europe nalaze na jednom općem valu popularnosti. Hrvatska se zbog svoje kvalitete smještaja i atraktivnih prirodnih pozicija smjestila u sam vrh europske ponude. Investicije kojima stalno podižemo kvalitetu jamac su da ćemo na tom vrhu i ostati jer gosti prije svega nagrađuju kvalitetu, stalne inovacije i unapređenje usluge”, istaknuo je Adriano Palman, direktor Kamping udruženja Hrvatske.

U prvih šest mjeseci u kampovima je ostvareno sedam posto više noćenja u odnosu na isto razdoblje lani. Prema stanju rezervacija dovoljno je razloga za optimizam i za naredno razdoblje te u KUH-u očekuju da će usprkos značajnom povećanju troškova poslovanja porast prihoda nadmašiti fizičke pokazatelje.

Impressum

Izdavač: UT Media
Adresa: Majstora Radovana 22, Zagreb
Uredništvo: 091 532 5838
Marketing: 091 540 3023
e-mail: info@utmedia.hr

Glavna urednica: Branka DRONJIĆ
Marketing: Nevenka LUKETIĆ

Naša izdanja

Image
Image
Image