Već sedam desetljeća informira
o turizmu

Stručna revija UGOSTITELJSTVO I TURIZAM vodeći je stručni turistički časopis u Hrvatskoj koji izlazi 70 godina. Već sedam desetljeća UT je suputnik turizma koji provjerenim i stručnim informacijama sudjeluje u njegovom oblikovanju.

Falkenstainer: 300 milijuna eura za nove investicije u Hrvatskoj

Falkenstainer: 300 milijuna eura za nove investicije u Hrvatskoj

Najveće ulaganje planirano je u zadarskom resortu Punta Skala, gdje je ovih dana otvoren obnovljen Family Hotel Diadora kojem je podignuta kategorija na pet zvjezdica.


Austrijska turistička kompanija Falkensteiner Michaeler Tourism Group u slijedećih pet godina investirat će oko 300 milijuna eura u gradnju svojih objekata na području Zadra i Puntu na otoku Krku. Novi investicijski ciklus povodom obilježavanja 65. godišnjice poslovanja ove grupacije prezentirao je njezin suvlasnik i izvršni direktor Otmar Michaeler u susretu s novinarima u Zagrebu.

„Nakon nekoliko godina ponovo ulažemo u Hrvatskoj s fokusom na lukuzne kampove i apartmanska naselja, jer tu vidimo potencijal za naše premijum proizvode. Hrvatska ima ljepote prirode, što je danas luksuzni resurs i mi ćemo, maksimalno štiteći prirodu kroz naše projekte razvijati poslovanje na principima održivog razvoja“, poručio je Michaeler.

Najveće ulaganje u iznosu od 150 milijuna eura predviđeno je u zadarskom resortu Punta Skala. Nakon otvaranja velikog sportsko-zabavnog kongresnog centra Fortis Club, slijedeće godine ondje se planira otvoriti niz luksuznih vila s pogledom na more, Falkensteiner Punta Skala Villas.

U Punta Skali je upravo obnovljen Family Hotel Diadora kojem je kategorija podignuta na pet zvjezdica, a uz mnoštvo premium usluga ovaj je hotel dobio niz interaktivnih zabavnih sadržaja za djecu. Iduće godine u tom resortu također se planira gradnja Falkensteiner Diadora Depedencies – 40 Premium Living Apartmana s mogućnosšu korištenja svih dijelova resorta. Velika ulaganja predviđena su i u Boriku, gdje će se sve srušiti i izgraditi zeleno urbano naselje s apartmanima, oko čega se već pregovara s Gradom Zadrom.

U svojoj drugoj destinaciji u Hrvatskoj, u Puntu na otoku Krku“ na jesen će započeti radovi na repozicioniranju sadašnjeg u luksuzni kamp s pet zvjezdica, koji će imati 250 parcela i oko 150 mobilnih kućica. Vrijednost investicije je 65 milijuna eura.

Impressum

Izdavač: UT Media
Adresa: Majstora Radovana 22, Zagreb
Uredništvo: 091 532 5838
Marketing: 091 540 3023
e-mail: info@utmedia.hr

Glavna urednica: Branka DRONJIĆ
Marketing: Nevenka LUKETIĆ

Naša izdanja

Image
Image
Image