Europska komisija: Želite li postati Europska destinacija izvrsnosti?

Europska komisija: Želite li postati Europska destinacija izvrsnosti?

Ako su održivi turizam i zelena tranzicija  vaše turističko opredjeljenje,  prijavite se na natječaj za izbor Europske destinacije izvrsnosti.

Do  1. lipnja u  17 sati  otvoren je natječaj Europske komisije za izbor Europske destinacije izvrsnosti (European Destinations of Excellence - EDEN). Prijave se podnose isključivo online.  Cilj ovog izbora je  dodatno isticanje i promocija manje poznatih turističkih destinacija koje imaju zapažena postignuća u području održivog turizma i zelene tranzicije. Dodatni cilj projekta je i poticanje daljnjeg oporavka turizma i turističkih destinacija kako bi  otklonile ili umanjile  negativne okolnosti uzrokovane pandemijom korona virusa.

Prijave će ocjenjivati komisija neovisnih stručnjaka s područja održivog turizma.  Najviše tri destinacije koje uđu u uži izbor predstavit će svoje kandidature pred europskim žirijem koji će zatim odabrati jednu destinaciju kao pobjednika. Proglašenje pobjednika očekuje se u studenom ove godine.

EDEN inicijativa provodi se od 2007., a prošle godine je redizajnirana i usklađena  s ciljevima Europskog zelenog plana (European Green Deal). Projekt EDEN obuhvaća sve zemlje članice Europske unije, kao i pojedine zemlje koje sudjeluju u programu COSME. Na natječaj se mogu kandidirati destinacije s populacijom između 25.000 i 100.000 stanovnika te destinacije koje mogu pokazati svoja postignuća u održivosti, odnosno koje mogu biti primjer drugim europskim turističkim destinacijama u njihovoj zelenoj tranziciji.

Detaljne informacije o načinu prijave te uvjetima i odredbama natječaja potražite na internetskoj stranici Europske komisije.

Impressum

Izdavač: UT Media
Adresa: Majstora Radovana 22, Zagreb
Uredništvo: 091 532 5838
Marketing: 091 540 3023
e-mail: info@utmedia.hr

Glavna urednica: Branka DRONJIĆ
Marketing: Nevenka LUKETIĆ

Naša izdanja

Image
Image
Image