Već sedam desetljeća informira
o turizmu

Stručna revija UGOSTITELJSTVO I TURIZAM vodeći je stručni turistički časopis u Hrvatskoj koji izlazi 70 godina. Već sedam desetljeća UT je suputnik turizma koji provjerenim i stručnim informacijama sudjeluje u njegovom oblikovanju.

Dani hrvatskog turizma: Rovinj šampion turizma

Dani hrvatskog turizma: Rovinj šampion turizma


Na Danima hrvatskog turizma održanim u turističkom naselju Amadria park Šibenik dodijeljene su nagrade najboljima u turizmu, a za ovogodišnjeg šampiona turizma proglašen je Rovinj.

U turističkom naselju Amadria park Šibenik održana je završna večer na kojoj su dodijeljene nagrade najboljima u turizmu, čime su završili ovogodišnji Dani hrvatskog turizma. Nagrade su dodijeljene u više kategorija, a po prvi puta dodijeljenja su posebna priznanja za izniman doprinos promociji Hrvatske i izvrsnost u primjeni načela održivog turizma.

Osim panela i drugih događanja u sklopu Dana hrvatskog turizma koji se održavaju u organizaciji Ministarstva turizma i sporta, Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore održan je i susret predstavnika Vlade s turističkim radnicima, a napravljena je i posebna internetska stranica i mobilna aplikacija s informacijama o događanjima, izletima i smještaju na Danima hrvatskog turizma 2022.

Za ovogodišnjeg šampiona turizma proglašen je Rovinj. U kategoriji kulturna atrakcija godine dobitnici nagrade su Kuća umjetnosti Arsen i Providurova palača, nagradu za prirodnu atrakciju godine dobila je Javna ustanova Park prirode Velebit, a događajem godine proglašena je Retropatija.

Hotel godine je Grand Park Hotel Rovinj, kamp godine Istra Premium Camping Resort, Funtana, restoran godine Zoi, Split te marina godine ACI marina Dubrovnik. Nagradu za putničku agenciju godine dobio je Adriatic DMC, Dubrovnik.

Priznanje za izvrsnost u primjeni načela održivog turima dobila je Valamar udruga malih hotela, a posebno priznanje za doprinos promocije Hrvatske Luka Modrić.

Nagradu „Anton Štifanić“ za 2021. u kategoriji pojedinac dobili su Arsen Ercegović, predsjednik Hrvatske udruge privatnih brodara i Vladimir Bakić, dugogodišnji direktor Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije u mirovini.

U kategoriji, tvrtka, ustanova ili udruga nagradu je dobila Udruga hrvatskih putničkih agencija (UHPA).
Turističkom nagradom za životno djelo nagrađen je Dane Slamić, vlasnik hotela Borovnik u Tisnom, a posthumno je nagrađen i Franko Lukež, istaknuti gastronomski novinar i predsjednik Hrvatskog sommelier kluba.

Impressum

Izdavač: UT Media
Adresa: Majstora Radovana 22, Zagreb
Uredništvo: 091 532 5838
Marketing: 091 540 3023
e-mail: info@utmedia.hr

Glavna urednica: Branka DRONJIĆ
Marketing: Nevenka LUKETIĆ

Naša izdanja

Image
Image
Image