ACI u 2021: Ukupni prihodi u iznosu od 215,6 milijuna kuna

ACI u 2021: Ukupni prihodi u iznosu od 215,6 milijuna kuna

Uz nastavak ulaganja u tvrtki ACI d.d. za 2022. godinu najavljuju povratak na predpandemijske rezultate u poslovanju.

Foto: Buduća ACI marina Rijeka u Porto Barošu

Prema nerevidiranom izvješću o rezultatima poslovanja Adriatic Croatia International Club, za djelatnost marina ostvario je u poslovnoj 2021. godini 215,6 milijuna kuna ukupnih prihoda. EBITDA tvrtke iznosila je 83,7 milijuna kuna, što je značajan porast u odnosu na ostvarenih 70 milijuna kuna u 2020. godini. Usprkos otežanim uvjetima poslovanja uslijed nastavka pandemije ACI je prošlu godinu završio s financijskim rezultatom u iznosu od 13,4 milijuna kuna, premašivši poslovne rezultate iz prethodne godine.

Postupan povratak prema predpandemijskim razinama poslovanja u tvrtki ACI dd. ocjenjuju značajnim uspjehom na što ukazuju i podaci o 21 posto većim prihodima od prodaje, koji su u odnosu na prethodnu godinu veći za 36 milijuna kuna, a trend porasta bilježi se i u gotovo svim segmentima poslovanja.

„Ostvareni rezultati za 2021. godinu su iznad naših očekivanja, posebice s obzirom na neizvjesnost i nepoznanice kojima je obilježena i prethodna godina te s kojima smo ušli u 2021. godinu. Očuvali smo radna mjesta i to bez zadiranja u plaće i materijalna prava radnika te zadržali korektne odnose s poslovnim partnerima, sve uz povećanje prihoda od prodaje za 36 milijuna kuna, a vjerujemo kako ćemo se u 2022. godini vratiti na predpandemijske rezultate. Spremni smo i za daljnja ulaganja u naše marine, no osnovni preduvjet za to je produljenje koncesija“, istaknuo je Kristijan Pavić, predsjednik Uprave ACI d.d.

Lani je vrijednost ulaganja iznosila 44 milijuna kuna, od čega je 23,5 milijuna kuna uloženo u rekonstrukciju lukobrana u marini Korčula, zatim 7,9 milijuna kuna u marinu Dubrovnik, 2,9 milijuna kuna u marinu u Vodicama te 2,9 milijuna kuna u sedrene sustave u Skradinu i Trogiru. Godinu je obilježio i početak partnerstva s društvom Gitone Kvarner d.o.o. te osnivanje društva ACI ‐ Gitone d.o.o. s ciljem ulaganja u buduću ACI marinu Rijeka.

ACI upravlja sa 22 marine i gotovo 6000 vezova diljem Jadrana. Za 2022. godinu tvrtka planira ulaganja u iznosu od 97 milijuna kuna, od čega se 90 posto sredstava odnosi na investicije, dok će preostala sredstava biti usmjerena u investicijsko i tekuće održavanje. Temelj za proširenje palete usluga i bilo kakva daljnja ulaganja u budućnosti je produljenje koncesija.

Impressum

Izdavač: UT Media
Adresa: Majstora Radovana 22, Zagreb
Uredništvo: 091 532 5838
Marketing: 091 540 3023
e-mail: info@utmedia.hr

Glavna urednica: Branka DRONJIĆ
Marketing: Nevenka LUKETIĆ

Naša izdanja

Image
Image
Image