Već sedam desetljeća informira
o turizmu

Stručna revija UGOSTITELJSTVO I TURIZAM vodeći je stručni turistički časopis u Hrvatskoj koji izlazi 70 godina. Već sedam desetljeća UT je suputnik turizma koji provjerenim i stručnim informacijama sudjeluje u njegovom oblikovanju.

ACI: Premašeni prihodi iz rekordne 2019. godine

ACI: Premašeni prihodi iz rekordne 2019. godine

U prvih šest mjeseci ove godine ACI d.d. ostvario je prihode u iznosu od 98 milijuna kuna, što je za 4,6 milijuna kuna više u odnosu na ostvarene prihode u prvoj polovici 2019. godine.

Rezultati investicija, temeljite i adekvatne pripreme za sezonu u ACI marinama te ublažavanja mjera vidljivi su na prihodima od prodaje, koji su u odnosu na isto razdoblje prošle godine porasli za 15,6 milijuna kuna ili čak 20 posto. Pritom je najveći porast zabilježen kod usluga dnevnog veza i najamnina te čini 76 posto ukupnog povećanja. Točnije prihodi od dnevnog veza povećani su za 9,4 milijuna kuna ili za čak 113 posto. Paralelno s tim povećani su i prihodi od ostalih usluga nautičarima koji su u odnosu na usporedni period veći za 1,4 milijuna kuna što predstavlja porast od 26 posto. Naposljetku, ostvaren je pozitivni financijski rezultat u iznosu od 3,2 milijuna kuna, dok ostvarena EBITDA za prvu polovicu godine iznosi 36,2 milijuna kuna.

Također je nastavljen trend strateških ulaganja u infrastrukturu i usluge, koja su u prvih šest mjeseci ove godine dosegle vrijednost od 47,9 milijuna kuna. To je za 3,9 milijuna kuna više u odnosu na ukupna prošlogodišnja ulaganja, čija je vrijednost iznosila 44 milijuna kuna. Pritom se najvažnija ulaganja odnose na rekonstrukciju infrastrukture, uklanjanje gata „I“ i izgradnju obalnog zida u marini Dubrovnik (27,9 milijuna kuna), radove na adaptaciji apartmana u marinama Rab i Milna (1,9 milijuna kuna), izvođenje radova podmorskih pregleda, zatim radove na sanaciji sidrenih sustava gatova i plovila u marini Trogir (4,7 milijuna kuna) kao i uređenje parkirališta uz implementaciju sustava upravljanja parkiralištem u marinama Jezera i Pomer itd.

„Tijekom prvih šest mjeseci ove godine uložili smo u sustav ukupno 47,9 milijuna kuna, a nastavak investicijskog ciklusa planira se na jesen. Prvenstveno smo posvećeni dobivanju lokacijske dozvole za izgradnju ACI marine Rijeka u Porto Barošu, što je zajednički pothvat s tvrtkom ACI-Gitone, a od strateške važnosti je i produljenje rokova trajanja koncesijskih ugovora za naše marine, bez čega buduća ulaganja nisu isplativa. Zadovoljni smo zabilježenim rezultatima poslovanja u prvoj polovici ove godine. No očekuju se još značajniji rezultati tijekom narednog razdoblja s obzirom na to da se vrhunac nautičke sezone, posebno kad govorimo o tranzitima očekuje tijekom srpnja i kolovoza“, poručio je predsjednik Uprave ACI d.d., Kristijan Pavić.

Impressum

Izdavač: UT Media
Adresa: Majstora Radovana 22, Zagreb
Uredništvo: 091 532 5838
Marketing: 091 540 3023
e-mail: info@utmedia.hr

Glavna urednica: Branka DRONJIĆ
Marketing: Nevenka LUKETIĆ

Naša izdanja

Image
Image
Image