Već sedam desetljeća informira
o turizmu

Stručna revija UGOSTITELJSTVO I TURIZAM vodeći je stručni turistički časopis u Hrvatskoj koji izlazi 70 godina. Već sedam desetljeća UT je suputnik turizma koji provjerenim i stručnim informacijama sudjeluje u njegovom oblikovanju.

17. Kongres hrvatskog kampinga: U znaku aktualnih tema i novih izazova

17. Kongres hrvatskog kampinga: U znaku aktualnih tema i novih izazova

Ovogodišnji Kongres hrvatskog kampinga okupit će u Vodicama aktere kamping sektora iz zemlje i inozemstva, a glavne teme kongresa bit će posvećene klimatskim promjenama i umjetnoj inteligenciji.

Kamping udruženje Hrvatske pripremilo je bogat program za 17. Kongres hrvatskog kampinga, na kojem će se raspravljati o nizu aktualnih tema, ali i novim izazovima s kojima se kamping suočava u poslovanju zbog klimatskih promjena, a jedna od glavnih tema bit će posvećena i umjetnoj inteligenciji.

Ove godine kongres će se održati u hotelu Olympia & Olympia Sky u Vodicama od 14. do 16. studenoga te uz podršku Hrvatske turističke zajednice i Ministarstva turizma i sporta.

Uz vodeće domaće stručnjake koji će sudjelovati u nizu panela predavanja o tržišnim kretanjima na nama važnim tržištima, stanju i budućim trendovima u razvoju kampinga na Mediteranu, projektiranju fleksibilnih i inovativnih smještajnih jedinica kao i o radnoj snazi iz dalekih zemalja održat će stručnjaci iz njemačkog autokluba ADAC i drugih relevatnih institucija u inozemstvu.

Jedna od tema bit će posvećena i zakonskoj regulativi, turističkom zemljištu i pomorskom dobru i dakako novom Zakonu o turizmu koji će stupiti na snagu iduće godine.

„Kongres hrvatskog kampinga tradicionalno je okupljanje vodećih ljudi iz kamping sektora, koji svake godine privlači sve veći broj zainteresiranih sudionika iz cijele Europe s obzirom da kamping kao jedan od najuspješnijih turističkih proizvoda u Europi bilježi kontinuiran rast. Ni naša industrija nije imuna na trendove, pa ćemo u Vodicama progovoriti o inovacijama o umjetnoj inteligenciji, zatim kako na naš sektor utječu klimatske promjene i kako kampovi mogu pronaći održiva rješenja. Raspravljat ćemo o utjecaju umjetne inteligencije i virtualne stvarnosti na turizam budućnosti s posebnim naglaskom na zapošljavanje i radna mjesta“, izjavio je Adriano Palman, direktor Kamping udruženja Hrvatske.

Već tradicionalno najboljim kampovima dodijelit će se posebna priznanja za kvalitetu kampova -Croatia's Best Campsites, OK mini camps kao i slovensko priznanje za kvalitetu kampova Naj Kamp Adria 2023. S obzirom da je specifičnost Kongresa hrvatskog kampinga u kombinaciji stručnog i izložbeno sajamskog dijela sudionici će imati priliku razgledati i najnovije modele proizvođača glamping šatora i mobilnih kućica iz zemlje i inozemstva te opreme za kamping industriju.

Prijava za sudjelovanje na kongresu i detaljne informacije o samom događanju dosupne su na poveznici https://www.camping.hr/kongres-2023

 

Impressum

Izdavač: UT Media
Adresa: Majstora Radovana 22, Zagreb
Uredništvo: 091 532 5838
Marketing: 091 540 3023
e-mail: info@utmedia.hr

Glavna urednica: Branka DRONJIĆ
Marketing: Nevenka LUKETIĆ

Naša izdanja

Image
Image
Image