Već sedam desetljeća informira
o turizmu

Stručna revija UGOSTITELJSTVO I TURIZAM vodeći je stručni turistički časopis u Hrvatskoj koji izlazi 70 godina. Već sedam desetljeća UT je suputnik turizma koji provjerenim i stručnim informacijama sudjeluje u njegovom oblikovanju.

Ruralno-zeleno-održivo-digitalno – STEM sveučilišno obrazovanje za kreativne industrije u Požegi

Ruralno-zeleno-održivo-digitalno – STEM sveučilišno obrazovanje za kreativne industrije u Požegi

Kreiraj svoju karijeru u STEM sektoru i studiraj na Fakultetu turizma i ruralnog razvoja u Požegi!

Fakultet turizma i ruralnog razvoja u Požegi djeluje u sastavu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Turizam je jedna od glavnih strateških odrednica Programskog razdoblja Europske unije 2021. – 2027. te  prioritetno područje javnih politika u okviru Strateškog cilja 1. Konkurentno i inovativno gospodarstvo u Nacionalnoj razvojnoj strategiji Republike Hrvatske do 2030. godine pa se studiranje u ovom području smatra izrazito perspektivnim.

Ruralno-zeleno-održivo-digitalno – uključi se u teme obrazovanja za sigurno zapošljavanje!

 

fakultet turizma pozega 00002

 

U sektoru turizma i ruralnog razvoja Fakultet provodi visokoškolsko i cjeloživotno obrazovanje iz područja biotehničkih i društvenih znanosti temeljeno na znanstvenom i stručnom radu, osiguranju kvalitete, međunarodnoj suradnji i suradnji s lokalnom zajednicom s ciljem brze zapošljivosti studenata. Naglasak je na osposobljavanju stručnjaka za obavljanje operativnih i upravljačkih poslova u selektivnim oblicima turizma, profitnom i neprofitnom sektoru te javnim organizacijama vezanim uz područje turizma.

 

fakultet turizma pozega 00005

 

Studenti se osposobljavaju i za obavljanje operativnih poslova iz ostalih interdisciplinarnih područja povezanih s turizmom: elektroničko poslovanje i programsko inženjerstvo, računovodstvo i enogastronomija. Studenti imaju priliku učiti na konkretnim poslovnim modelima te razvijati svoje inovativne poslovne planove u turizmu i ugostiteljstvu, uz mentoriranje gospodarstvenika i stručnu praksu kao dio nastave.

Preddiplomski sveučilišni studij

  • Turizam – univ.bacc.oec. (180 ECTS)

Preddiplomski stručni studiji:

  • Enogastronomija – bacc. ing. techn. aliment. (180 ECTS)
  • Elektroničko poslovanje i programsko inženjerstvo – bacc.inf. (180 ECTS)
  • Računovodstvo – bacc.oec. (180 ECTS)

 

fakultet turizma pozega 00004a 

 Studenti su uključeni u niz aktivnosti: Erasmus program, stipendije, sudjelovanje na izlaganjima, konferencijama, sajmovima, radionicama, zajedničkim istraživanjima i sl. Fakultet organizira posjete institucijama partnerima (HGK, HOK, Županija, regionalni razvojni uredi i agencije, Turistička zajednica), zajednička druženja, posjete kulturnim manifestacijama u gradu i okolici (knjižnica, koncerti, dani otvorenih vrata), susrete s ostalim vanjskim dionicima, obilaske postrojenja tvrtki partnera, OPG-ova, sudjelovanje u sportskim aktivnostima, volonterski rad u lokalnim civilnim udrugama i akcijama i sl.

 

fakultet turizma pozega 00003


Prostorni kapaciteti smješteni su na više lokacija te obuhvaćaju glavnu zgradu u Požegi, Klijet i spremište vina u Podgorju, vinograd, prodavaonicu vina, Studentski dom dr. Franjo Tuđman sa 110 ležajeva i Studentski centar.

Kreiraj svoju karijeru u STEM sektoru i studiraj na Fakultetu turizma i ruralnog razvoja u Požegi!

faks pozega logo

https://www.ftrr.hr
https://www.facebook.com/ftrrpozega
Ova adresa e-pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript u vašem brauzeru da biste je videli.
tel: 034 311 460

Impressum

Izdavač: UT Media
Adresa: Majstora Radovana 22, Zagreb
Uredništvo: 091 532 5838
Marketing: 091 540 3023
e-mail: info@utmedia.hr

Glavna urednica: Branka DRONJIĆ
Marketing: Nevenka LUKETIĆ

Naša izdanja

Image
Image
Image