Već sedam desetljeća informira
o turizmu

Stručna revija UGOSTITELJSTVO I TURIZAM vodeći je stručni turistički časopis u Hrvatskoj koji izlazi 70 godina. Već sedam desetljeća UT je suputnik turizma koji provjerenim i stručnim informacijama sudjeluje u njegovom oblikovanju.

Marriott International: Prvi Autograph Collection hotel u Hrvatskoj

Marriott International: Prvi Autograph Collection hotel u Hrvatskoj

Hotel iz Autograph Collection brenda otvorit će se na otoku Cresu, a prve goste prihvatit će u drugom tromjesečju 2024. godine.

Predstavnici hotelskog lanca Marriott International potpisali su ugovor s tvrtkom Valdarke d.o.o. koja na otoku Cresu investira u hotel koji će poslovati u sklopu brenda Autograph Collection by Marriott. Time će Hrvatska službeno dobiti prvi hotel iz globalno poznatog brenda na nekom od otoka na Jadranu.

Brend Autograph Collection Hotels u portfelju ima 280 hotela u pedeset zemalja i spada u takozvanu “premium distinctive” skupinu Marriottovih hotela, što je po razini luksuza između luxury i select hotela, a po sadržajima i stilu radi se o jedinstvenim hotelima koji ističu lokalnu kulturu i priču.

Posebnost Autograph Collection Hotels brenda leži u tome što svaki hotel iz portfelja njeguje individualnost, a zbog impresivnog dizajna, gostoljubivosti i korisničkog iskustva stvorena je istinska razlika na tržištu.

Novi hotel iz Autograph Collection lanca na otoku Cresu primit će prve goste u drugom tromjesečju 2024. godine, a imat će 49 soba, dva vanjska bazena, plažno područje s barom, iznimne gastro sadržaje te wellnes centar.

"Suradnju s tvrtkom Valdarke d.o.o. ostvarili smo sa zadovoljstvom i time po prvi put na jedan od hrvatskih otoka doveli izniman brend Autograph Collection. Ovim ugovorom potvrdili smo potražnju za međunarodnim hotelskim brendovima u Hrvatskoj kao i potražnju za razvoj resort objekata u sklopu programa Marriott Bonvoy. Hrvatska je fantastična destinacija za odmor ili poslovna putovanja, a posebnu čar daju impresivna obala, netaknuta priroda i nevjerojatna kulturna baština”, izjavila je Silvija Lovreta, direktorica Marriott Internationala za razvoj hotela u jugoistočnoj Europi.

Hotel je eksterijerom osmišljen kao spoj modernog i decentnog dizajna dok je interijer inspiriran opuštenim ambijentom starih kamenih sela i šarenih kuća na creskoj rivi koje su kroz stoljeća zadržala utjecaj venecijanske arhitekture.

Energetski učinkovit dizajn, značajna upotreba kamena, drva i drugih prirodnih materijala u hotelu će stvoriti prirodan ambijent, umirujuću atmosferu te autentičan štih koji će prenositi lokalnu poruku Cresa, jednog od najljepših hrvatskih otoka.

“Iznimno sam ponosan zbog suradnje s brendom Autograph Collection by Marriott budući da od danas kreće uistinu novo poglavlje za našu investiciju na Cresu. Spremni smo stvoriti nezaboravno iskustvo za goste gdje apsolutno svaki detalj odražava našu predanost detaljima i izvrsnosti. Također, kroz energetski učinkovit dizajn i odgovorno gospodarenje otpadom nastojimo osnažiti ekološku svijest i ostvariti sinergiju s lokalnom zajednicom. Pozivam putnike diljem svijeta da se upuste u avanturu i iduće sezone svjedoče izvanrednoj gostoljubivosti”, izjavio je Nikola Avram, vlasnik tvrtke Valdarke d.o.o.

U portfelju Marriott Internationala u Hrvatskoj je pet objekata u ključnim turističkim i poslovnim odredištima: Sheraton Dubrovnik Riviera, Le Méridien Lav Split, AC Hotel by Marriott Split, Westin Hotel Zagreb te Sheraton Hotel Zagreb.

Za 2025. godinu najavljeno je otvaranje Opatija Marriott Hotela, dok će se 2026. godine otvoriti još jedan hotel iz brenda Autograph Collection u Komiži.

Impressum

Izdavač: UT Media
Adresa: Majstora Radovana 22, Zagreb
Uredništvo: 091 532 5838
Marketing: 091 540 3023
e-mail: info@utmedia.hr

Glavna urednica: Branka DRONJIĆ
Marketing: Nevenka LUKETIĆ

Naša izdanja

Image
Image
Image