Već sedam desetljeća informira
o turizmu

Stručna revija UGOSTITELJSTVO I TURIZAM vodeći je stručni turistički časopis u Hrvatskoj koji izlazi 70 godina. Već sedam desetljeća UT je suputnik turizma koji provjerenim i stručnim informacijama sudjeluje u njegovom oblikovanju.

Zagrebačka županija: Okusi hrvatske tradicije

Zagrebačka županija: Okusi hrvatske tradicije

Do 30. studenoga održava se gastronomska manifestacija „Dani Okusa hrvatske tradicije – Dani Okusa zagrebačkoga kraja“ tijekom koje će se ljubiteljima tradicionalne kuhinje nuditi posebni jelovnici u ugostiteljskim objektima Zagrebačke županije.

Foto. Dražen Kopač 

Otvorenje ove gastronomske manifestacije obilježeno je dodjelom oznake „Okusi tradicije zagrebačkoga kraja“ slastičarnici Jagode i čokolada – Old School iz Dugog Sela. „Certifikat potvrđuje tradicionalni koncept i kvalitetu, predanost očuvanju gastronomske baštine i doprinos promociji lokalnog kulinarskog identiteta“, istaknuo je tom prigodom voditelj projekta 'Okusi hrvatske tradicije' Borislav Šimenc.

Dodjela ovog značajnog certifikata svojevrsna je potvrda Dugom Selu kao destinaciji s rastućom kvalitetom eno-gastronomske ponude, u kojoj Zagrebačka županija tradicionalno sudjeluje i svi dionici turističkog sektora rade na očuvanju bogate gastronomske baštine, kazala je direktorica TZ Zagrebačke županije Ivana Alilović, dok je Karmela Vukov Colić, direktorica Turističke zajednice grada Dugog Sela istaknula kako lokalni ugostitelji i proizvođači postaju sve važniji dio turističke ponuda, a certifikati poput ovog predstavljaju poticaj za daljnji razvoj lokalne gastronomske ponude.

Okusi jedan

Za posjetitelje ove manifestacije osmišljeno je sedamnaest posebnih jelovnika koji se nude u deset ugostiteljskih objekata po cijenama od pet eura za slatke zalogaje pa sve do 31 eura za puni jelovnik od tri slijeda uparen s odgovarajućom vinskom ponudom. U ponudi su jela temeljena na lokalnim namirnicama i tradicijskim receptima, među kojima se ističu juha od šumskih gljiva, sporo pečena baby teleća koljenica, obrazi turopoljske svinje, mladi pečeni vepar s njokima i brusnicama, lungić u umaku od portugisca, špikana svinjska vratina te pastrva na žumberački. Posebno mjesto zauzimaju domaći deserti, od Dugoselske torte i doboša do štrudli i zapečenih štrukli.

Inače, u ovogodišnjim Danima Okusa zagrebačkoga kraja sudjeluju Bistro Babriga, Krčma Gabreku 1929., Restoran i vinarija Ivančić, Restoran Mon-Ami, Hotel Princess, Restoran Samoborska klet, Izletište Suhina, Izletište Vina Kos-Jurišić, Slastičarnica Jagode i čokolada te Slastičarnica Jagode i čokolada Old School.

Impressum

Izdavač: UT Media
Adresa: Majstora Radovana 22, Zagreb
Uredništvo: 091 532 5838
Marketing: 091 540 3023
e-mail: info@utmedia.hr

Glavna urednica: Branka DRONJIĆ
Marketing: Nevenka LUKETIĆ

Naša izdanja

Image
Image
Image