Već sedam desetljeća informira
o turizmu

Stručna revija UGOSTITELJSTVO I TURIZAM vodeći je stručni turistički časopis u Hrvatskoj koji izlazi 70 godina. Već sedam desetljeća UT je suputnik turizma koji provjerenim i stručnim informacijama sudjeluje u njegovom oblikovanju.

Zagreb Classic 2024: Vrhunski koncerti na jednom od najljepših zagrebačkih trgova

Zagreb Classic 2024: Vrhunski koncerti na jednom od najljepših zagrebačkih trgova

I na ovogodišnjoj etabliranoj manifestaciji Zagreb Classic posjetitelji će moći uživati u vrhunskim koncertima u izvedbi renomiranih domaćih i inozemnih glazbenih umjetnika.

Foto: TZ grada Zagreba, autor S. Cerić Kovačević

U organizaciji Turističke zajednice grada Zagreba, Grada i partnera od 22. lipnja do 2. srpnja održat će se Zagreb Classic 2024. na Trgu kralja Tomislava, na čijem će repertoaru ove godine biti ukupno devet besplatnih koncerata. Na ovogodišnjem Zagreb Classic festivalu nastupit će Ansambl GK Komedija, Balet HNK u Zagrebu, Jazz orkestar HRT-a, Simfonijski orkestar HRT-a, Tango y cine, Urban&4, Zagrebačka filharmonija. Festival se održava od 2016. godine, a među umjetnicima i ljubiteljima glazbe uživa kultni status kojeg potvrđuje i ovogodišnjim izdanjem.

„I ovo ljeto Zagreb sugrađanima i posjetiteljima grada nudi niz kulturnih događanja, počevši s vrhunskim događajem za sve ljubitelje klasične glazbe, Zagreb Classicom. U jedanaest dana trajanja, na jednom od najljepših zagrebačkih trgova, Trgu kralja Tomislava, djela hrvatskih i svjetskih glazbenika izvodit će renomirani glazbenici koji su nastupali na mnogim svjetskim pozornicama. Svi koncerti su besplatni, stoga pozivam sve Zagrepčanke i Zagrepčane da budu dio ove glazbene priče koja iz godine u godinu doprinosi promociji i prepoznatljivosti našeg grada, posebice u području kulture“, izjavio je Tomislav Tomašević, gradonačelnik Zagreba.

Tom prigodom, Martina Bienenfeld, direktorica TZ grada Zagreba je istaknula: „Zagreb Classic nas i ove godine uvodi u ljeto na najljepši mogući način, uz vrhunske glazbene klasike, baletne izvedbe, filmske skladbe, jazz standarde i suvremena djela. Među ostalim nastupit će svjetski poznat pijanist Hyung-ki Joo, talijanski virtuoz Mario Stefano Pietrodarchi, sopranistica Caterina Iora, kao i domaće zvijezde klasične glazbe. Ovogodišnje izdanje donosi posebnu novost - dva dana posvećena Bečkom glazbeno-filmskom festivalu. Naime, posjetitelji će imati priliku uživati u video projekcijama najpoznatijih opera i opereta, poput „Čarobne frule“ W.A. Mozarta i „Šišmiša“ Johanna Straussa mlađeg. Osim toga, pozivamo sugrađane i posjetitelje da ne propuste priliku prisustvovati otvorenim probama, što će dodatno upotpuniti doživljaj. Zagreb Classic predstavlja jedinstvenu pozivnicu za posjet glavnom gradu i prepuštanje neponovljivoj atmosferi koja oživljava zagrebačku kulturnu i glazbenu baštinu. Stoga pozivamo sve da se pridruže ovom glazbenom putovanju i uživaju u nezaboravnim trenucima pod zvijezdama“.

Organizator pritom ističe da će se šest koncertnih programa održati s početkom u 21:00 sat, dok će tri programa početi u 20:30 sati. Uz izvođače iz Hrvatske nastupit će i glazbenici iz Italije, Velike Britanije i Poljske, a cjelokupni program dostupan je na poveznici https://www.infozagreb.hr/zagreb-classic.

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta programi se sukladno mogućnostima prebacuju na drugi dan ili otkazuju.

Impressum

Izdavač: UT Media
Adresa: Majstora Radovana 22, Zagreb
Uredništvo: 091 532 5838
Marketing: 091 540 3023
e-mail: info@utmedia.hr

Glavna urednica: Branka DRONJIĆ
Marketing: Nevenka LUKETIĆ

Naša izdanja

Image
Image
Image