Već sedam desetljeća informira
o turizmu

Stručna revija UGOSTITELJSTVO I TURIZAM vodeći je stručni turistički časopis u Hrvatskoj koji izlazi 70 godina. Već sedam desetljeća UT je suputnik turizma koji provjerenim i stručnim informacijama sudjeluje u njegovom oblikovanju.

Zagreb Classic 2023: Besplatni koncerti pod vedrim nebom

Zagreb Classic 2023: Besplatni koncerti pod vedrim nebom

Na Trgu kralja Tomislava, jednom od najljepših zagrebačkih trgova od 21. lipnja do 1. srpnja održat će se Zagreb Classic 2023. u sklopu kojega će publika moći uživati u vrhunskim koncertima klasične glazbe.

Foto: Lice Grada

Uz izvođače iz Hrvatke na festivalu Zagreb Classic 2023. nastupit će i glazbenici iz Italije, a održat će se ukupno osam besplatnih koncerata. Festival će započeti na prvi dan ljeta 21. lipnja koncertom „San ljetne noći“ na kojem će pod dirigentskom palicom Martina Yatesa nastupiti Simfonijski orkestar Hrvatske radiotelevizije, Balet Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, sopranistica Josipa Bilić i violončelist Branimir Pustički.

Na ovogodišnjem Zagreb Classic festivalu nastupit će i Zagrebačka filharmonija, Cameristi della Scala, Cine y Tango, Zagrebački solisti koji obilježavaju 70. godišnjicu osnutka, Jazz orkestar HRT-a, solisti Opere HNK u Zagrebu itd. Uz najavljene koncerte zanimljivost je i ta što će publika moći biti prisutna i na probi, a ovogodišnji Zagreb Classic festival završit će svečanim koncertom povodom obilježavanja 10. godišnjice članstva Republike Hrvatske u Europskoj uniji koji će se održati u suradnji s Ministarstvom vanjskih i europskih poslova.

Festival se održava u organizaciji Turističke zajednice grada Zagreba, Grada Zagreba i partnera od 2016. godine te među umjetnicima i ljubiteljima glazbe uživa kultni status kojeg potvrđuje i ovogodišnjim izdanjem.

Program ovogodišnjeg Zagreb Classic festivala dostupan je na poveznici https://www.infozagreb.hr/zagreb-classic .

Impressum

Izdavač: UT Media
Adresa: Majstora Radovana 22, Zagreb
Uredništvo: 091 532 5838
Marketing: 091 540 3023
e-mail: info@utmedia.hr

Glavna urednica: Branka DRONJIĆ
Marketing: Nevenka LUKETIĆ

Naša izdanja

Image
Image
Image