Već sedam desetljeća informira
o turizmu

Stručna revija UGOSTITELJSTVO I TURIZAM vodeći je stručni turistički časopis u Hrvatskoj koji izlazi 70 godina. Već sedam desetljeća UT je suputnik turizma koji provjerenim i stručnim informacijama sudjeluje u njegovom oblikovanju.

Vinarija Korak: Prva Michellinova zvjezdica u Zagrebačkoj županiji

Vinarija Korak: Prva Michellinova zvjezdica u Zagrebačkoj županiji

Hrvatska gastronomija bogatija je za još jednu Michelinovu zvjezdicu Vinarije Korak u Jastrebarskom, smještene na obroncima Plešivice.

Uz prvu Michellinovu zvjezdicu u Zagrebačkoj županiji restoranu Korak dodijeljena je i oznaka za održivost i ekološku prihvatljivost – Michellin Green Star.

U opisu restorana Korak najpoznatiji gastronomski vodič ističe kvalitetu jela, dva degustacijska jelovnika i lokaciju restorana s pogledom na vinograde na padinama Plešivice, a cjelokupno iskustvo i uslugu naziva pažljivom i elegantnom.

Na obiteljskom imanju Korak kojim upravlja već više generacija, svi članovi obitelji sudjeluju u proizvodnji vrhunskih vina, spravljanju jela i stvaranju doživljaja te dobivanje ove prestižne oznake zasigurno predstavlja krunu njihovog zajedničkog rada.

Inače, Hrvatska ima ukupno jedanaest nositelja ove prestižne oznake koju su uspješno zadržali restorani Pelegrini (Šibenik), 360º (Dubrovnik), Monte (Rovinj), Noel (Zagreb), Draga di Lovrana (Lovran), Boškinac (Novalja), LD Restaurant (Korčula), Nebo (Rijeka), Alfred Keller (Mali Lošinj) i Agli Amici (Rovinj).

U sklopu novog vodiča za Hrvatsku svoju su oznaku Michellin Green Star također uspješno zadržali restorani Zinfandel’s (Zagreb) i Konoba Mate (Korčula), dok je Michellin na listu Bib Gourmand dodatno uvrstio još tri restorana. Tako se Hrvatska danas može pohvaliti s ukupno četrnaest restorana s ovom Michellinovom oznakom, koja se dodjeljuje restoranima koji nude kvalitetne menije po pristupačnim cijenama.

Više o ocjeni Vinarije Korak i drugih restorana dostupno je na stranicama prestižnog Michelinovog vodiča.

 

Impressum

Izdavač: UT Media
Adresa: Majstora Radovana 22, Zagreb
Uredništvo: 091 532 5838
Marketing: 091 540 3023
e-mail: info@utmedia.hr

Glavna urednica: Branka DRONJIĆ
Marketing: Nevenka LUKETIĆ

Naša izdanja

Image
Image
Image