Već sedam desetljeća informira
o turizmu

Stručna revija UGOSTITELJSTVO I TURIZAM vodeći je stručni turistički časopis u Hrvatskoj koji izlazi 70 godina. Već sedam desetljeća UT je suputnik turizma koji provjerenim i stručnim informacijama sudjeluje u njegovom oblikovanju.

Sedmo izdanje: Tunalicious festival u Poreču

Sedmo izdanje: Tunalicious festival u Poreču

Od 9. do 15. rujna Poreč će biti domaćin sedmog Tunalicious festivala, tradicionalne tuna manifestacije koja na porečku rivu i ulice donosi raznolike gastronomske trendove te bogat zabavni i sportski sadržaj.

Ove godine Tunalicious festival odvijat će se u čak četiri programske kategorije: „Tuna Restaurant Week“, „Spinnaker Gourmet Stage“, „Tunalicious Street Food festival“ i „TunIstra“ – sportsko natjecanje u lovu na veliku ribu, odnosno “big game fishing”.

„Tunalicious festival je od svog prvog izdanja 2015. godine postao prepoznatljiv događaj koji okuplja lokalnu i međunarodnu publiku, a Poreč pozicionira kao grad u kojem se lovi i jede najkvalitetnija tuna, ne samo na Jadranu nego i u ovom dijelu Sredozemlja. Događanjima poput ovoga aktivno radimo na podizanju kvalitete turističke ponude i destinacije, omogućavamo produljenje turističke sezone i kreiramo uvjete za cjelogodišnji turizam. Posjetitelji će moći uživati u bogatom zabavnom programu te svjedočiti bogatstvu i kvaliteti naše tune, glavne zvijezde ovog festivala. Sretni smo jer ove godine Tunalicious stiže u originalnom izdanju, kakav je bio prije pandemije, zajedno s TunIstra big game natjecanjem”, komentirala je uime organizatora Vlatka Ilečić Arklinić, voditeljica odjela destinacijskog managementa u Valamaru.

Sportsko natjecanje u lovu na veliku ribu

Od 11. do 14. rujna u Poreč će stići natjecateljski brodovi koji će u tri ribolovna dana testirati svoje granice u lovu na “kraljicu Jadrana”. Za ovo natjecanje je odobrena kvota za izlov plavoperajne tune od minimalno 830 kilograma tako da će se najveće ulovljene tune svakodnevno vagati i bodovati na porečkoj rivi, što posjetiteljima daje priliku da ih vide uživo. Ostali primjerci tuna i drugih riba bit će prema „catch & release“ principu pušteni natrag u more. Rujan nije slučajno odabran kao termin ovog festivala, naime tada se u istarskom akvatoriju kreću kapitalni primjerci tune. Na posljednjem izdanju TunIstra natjecanja, održanom 2019. godine ulovljena je rekordna tuna težine 198,75 kg i duljine 213 cm te u ovim vodama nije rijetkost susresti još grandioznije primjerke. Radi toga se Poreč nameće kao logičan odabir za sve ljubitelje adrenalina koji se žele okušati u ovom sportu te iskusiti neizvjesnost potrage za kraljicama Jadrana i doživjeti uzbuđenje u borbi s njima.

Bogatstvo sadržaja

Tunalicious festival počet će 9. rujna, i to „Tuna Restaurant Weekom“ koji će trajati sedam dana, tijekom kojih će brojni restorani Poreštine kreirati posebne jelovnike s inovativnim jelima od tune i to po promotivnim cijenama. Vrhunac ovog gastronomskog događanja bit će „Spinnaker Gourmet Stage“, 12. rujna. Radi se o posebnoj gourmet večeri u Valamarovom nagrađivanom restoranu „Spinnaker“ koju potpisuje poznati gostujući chef, a on će tom prilikom prirediti pravi gastro spektakl s tunom u glavnoj ulozi. Za one koji ipak preferiraju street food varijantu i uživanje u zalogajima „s nogu“ uz festivalsku glazbu pravi izbor bit će „Tunalicious Street Food festival" koji će se održati od 12. do 14. rujna te u gastro kućicama na rivi posjetiteljima nuditi zanimljive iteracije svima omiljene tune - od specijaliteta pripremljenih na azijski način do popularnih burgera ili pak sočnih odrezaka.

Organizaciju ovog događaja potpisuje agencija MPG u suradnji sa sportsko-ribolovnim klubom „Big Game 4 Tuna“, dok je generalni sponzor turistička kompanija Valamar, a Festival su podržali i Grad Poreč, Turistička zajednica Grada Poreča, Turistička zajednica Istarske županije i Hrvatska turistička zajednica.

Više detalja o festivalu dostupno je na web stranici www.tunaliciousporec.com.

 

 

Impressum

Izdavač: UT Media
Adresa: Majstora Radovana 22, Zagreb
Uredništvo: 091 532 5838
Marketing: 091 540 3023
e-mail: info@utmedia.hr

Glavna urednica: Branka DRONJIĆ
Marketing: Nevenka LUKETIĆ

Naša izdanja

Image
Image
Image