Seasonal Food & Wine: Tradicionalna istarska jela po promotivnim cijenama
U sklopu manifestacije Seasonal Food & Wine koja se održava do 1. lipnja chefovi prestižnih i nagrađivanih restorana u Rovinju i Balama spravljat će tradicionalna istarska jela na suvremen način po promotivnim cijenama.
Tradicionalna jela pripremljena na moderan način sve su poželjnija na jelovnicima brojnih vrhunskih restorana i ovakvim se manifestacijama potiče gastronomska ponuda na istarskom poluotoku. U ovogodišnju manifestaciju Seasonal Food & Wine uključeni su restorani La Serra Anno Domini 547 (Hotel Istra, Otok sv. Andrija), Restaurant Mediterrano (Hotel Monte Mulini), Primi Terreni (Grand Park Hotel Rovinj), Laurel & Berry (Grand Park Hotel Rovinj), Restaurant La Grisa (Bale), Oliveto Restaurant (Meneghetti Wine Hotel & Winery) te Brasserie Adriatic (Hotel Adriatic).
Osim pažljivo osmišljenih menija od tri slijeda kroz koje su chefovi spojili tradiciju i nove suvremene tehnike i trendove u kulinarstvu uz jela će se posluživati i autohtona istarska vina. Naime, svaka glavna sezonska namirnica upotpunjena je prijedlogom lokalnog vina kako bi se dodatno istaknuli njezini okusi.
Čuvati okuse stare Istre kroz kontinuirano unaprjeđivanje moderne gourmet scene, posljednjih godina postaje neizostavni dio sveukupne turističke ponude. Istra se u tom smislu razvija kao gastronomska oaza, a izvanredna kvaliteta prirodnih namirnica te znanje i iskustvo istarskih chefova uvelike pridonose pozicioniranju i podizanju vidljivosti istarskog poluotoka u segmentu autohtone lokalne gastronomije. Organizatori, turističke zajednice grada Rovinja i općina Bale, Kanfanar, Svetvinčenat, Vrsar te Udruženja obrtnika Rovinj u suradnji s Maistrom navode kako je Seasonal Food & Wine tek jedna u nizu gourmet manifestacija koja afirmira i potiče gastro turizam koji je izrazito popularan i daleko izvan granica naše zemlje.
Više detalja o ovogodišnjem Seasonal Food & Wine-u dostupno je na stranici Turističke zajednice grada Rovinja-Rovigno.