Već sedam desetljeća informira
o turizmu

Stručna revija UGOSTITELJSTVO I TURIZAM vodeći je stručni turistički časopis u Hrvatskoj koji izlazi 70 godina. Već sedam desetljeća UT je suputnik turizma koji provjerenim i stručnim informacijama sudjeluje u njegovom oblikovanju.

RetrOpatija: Trodnevna zabava na više od 40 lokacija

RetrOpatija: Trodnevna zabava na više od 40 lokacija

Ludim trodnevnim provodom uz obilje sjajne glazbe, plesa i programa na više od 40 lokacija Opatija će se ponovo vratiti u najzanimljivija vremena prošlog stoljeća.

Od 22. do 24. lipnja Opatijom će ponovo vladati nostalgični duh najzanimljivijih dekada prošlog stoljeća u kojem će se miješati lepršavi swing, razigrani rockabilly, slobodni jazz, sjetni blues, moćni rock ili neobuzdani disco. Pratit će to i obavezni retro dress code, uz nezaobilazne klasike iz ormara naših mama, tata, baka i djedova: voluminozne haljine i šarene košulje, trapezice i pin-up haljine, dodatno naglašene zulufima, brkovima, fudbalerkama ili minivalom.

Središte zbivanja najvećeg retro partya u regiji odvijat će se ispred Umjetničkog paviljona Juraj Šporer, na šetalištu Slatina, gradskoj tržnici, Ljetnoj pozornici, kao i cijeloj glavnoj gradskoj ulici, iz koje će se zbivanja proširiti i na kultne opatijske terase, parkove i brojne druge lokacije diljem Opatije. Klasični deserti, retro-kokteli, marelica sa šlagom i neki pomalo zaboravljeni „gastronomski hitovi“ prošlih generacija, prigodni izleti retro-brodovima, razgledavanje izložbe vintage automobila i šetnja retro-sajmom na Slatini tek su dio atraktivne ponude pojačane nastupima plesnih skupina, DJ-eva i bendova kao što su Swingersi, Neno Belan & Fiumensi, Vinyl, Šajeta & bend, Night Expres, Jed beckersi i brojni drugi. Tijekom tri dana, zainteresirani posjetitelji moći će sudjelovati i na plesnim radionicama, urediti frizuru ili brkove, a one najmlađe očekuju brojna iznenađenja i radionice u rasadniku parka Angiolina (prijave na dječje radionice na telefon Turističko- informativnog centra Opatija: 051/ 271 310).

Uz mnoštvo sadržaja 22. i 23. lipnja, vrhunac zabave odigrat će se u subotu, 24. lipnja. Glavna opatijska prometnica bit će zatvorena za sav promet od 17 sati, kada će se grad pretvoriti u veliku retro pozornicu, a posjetitelji postati aktivni sudionici otkačene zabave! Finale ovogodišnjeg festivala najveći je disco party na Ljetnoj pozornici. Uz poznate DJ-eve, starije generacije zabavljat će se kao u najboljim danima legendarnih disco klubova kao što su bili Milde Sorte, Madona, Eva, Disco 72 i brojnih drugih, a oni mlađi će iskusiti čari nekadašnjih plesnjaka.

RetrOpatija jedan je od najvećih projekata u organizaciji Turističke zajednice grada Opatija koji je proglašen najboljom turističkom manifestacijom u Hrvatskoj, a prema najavama organizatora posjetitelje ove godine očekuje pregršt zabave.

Klikom na program RetrOpatije možete provjeriti gdje će se odvijati pojedina događanja.

Impressum

Izdavač: UT Media
Adresa: Majstora Radovana 22, Zagreb
Uredništvo: 091 532 5838
Marketing: 091 540 3023
e-mail: info@utmedia.hr

Glavna urednica: Branka DRONJIĆ
Marketing: Nevenka LUKETIĆ

Naša izdanja

Image
Image
Image