Već sedam desetljeća informira
o turizmu

Stručna revija UGOSTITELJSTVO I TURIZAM vodeći je stručni turistički časopis u Hrvatskoj koji izlazi 70 godina. Već sedam desetljeća UT je suputnik turizma koji provjerenim i stručnim informacijama sudjeluje u njegovom oblikovanju.

Kristijan Harjač: Najbolji sommelier Hrvatske

Kristijan Harjač: Najbolji sommelier Hrvatske

Na netom završenom 26. Prvenstvu sommeliera Hrvatske održanom u zagrebačkom hotelu Zonar najboljim sommelierom proglašen je Kristijan Harjač, zaposlenik rovinjske Maiste koji radi u restoranu Agli Amici.

Osvajanjem ove titule Kristijan Harjač predstavljat će Hrvatsku na europskom prvenstvu sommeliera ASI Contest of the Best Sommelier of Europe & Africa, koje će se održati iduće godine u Beogradu.

Prošlogodišnji prvak Ivan Jug, suvlasnik zagrebačkog restorana Noele osvojio je drugo mjesto, dok je na trećem mjestu Monika Neral, vlasnica obrta VINNER iz Rijeke.

Na ovogodišnjem prvenstvu sudjelovalo je ukupno 24 sommeliera iz renomiranih hrvatskih restorana, hotela i vinarija, koji su u dva dana natjecanja pokazali sve što znaju o vinima, povezivanju vina i jela te općenito o kulturi stola.

“Kroz Hrvatski sommelier klub trudimo se ne samo unaprijediti struku sommeliera u Hrvatskoj već i oblikovati budućnost vrhunske ugostiteljske ponude u našoj zemlji. Ponosni smo na postignuća naših sommeliera koji podižu ukupnu kulturu stola u Hrvatskoj na jednu višu razinu. U današnjem ugostiteljstvu, ali i ukupnoj turističkoj ponudi ima sve manje mjesta za prosječnost, a sommelier je osoba koja može podići kvalitetu iskustva za goste na višu razinu”, istaknuo je Veljko Ostojić, predsjednik Hrvatskog sommelier kluba koji je finalistima i uručio nagrade.

Impressum

Izdavač: UT Media
Adresa: Majstora Radovana 22, Zagreb
Uredništvo: 091 532 5838
Marketing: 091 540 3023
e-mail: info@utmedia.hr

Glavna urednica: Branka DRONJIĆ
Marketing: Nevenka LUKETIĆ

Naša izdanja

Image
Image
Image