Već sedam desetljeća informira
o turizmu

Stručna revija UGOSTITELJSTVO I TURIZAM vodeći je stručni turistički časopis u Hrvatskoj koji izlazi 70 godina. Već sedam desetljeća UT je suputnik turizma koji provjerenim i stručnim informacijama sudjeluje u njegovom oblikovanju.

26. Prvenstvo sommeliera Hrvatske: U utrci za najboljeg 25 sommeliera

26. Prvenstvo sommeliera Hrvatske: U utrci za najboljeg 25 sommeliera

Hrvatski sommelier klub organizira 26. Prvenstvo sommeliera Hrvatske na kojem će se ove godine za titulu najboljeg natjecati 25 najboljih hrvatskih sommeliera, a svi zainteresirani ljubitelji vina i kulture stola finale će moći pratiti uživo 7. studenoga od 15:00 do 17:00 sati u zagrebačkom hotelu Zonar. 

Finalno nadmetanje najboljih sommeliera moći će se pratiti i putem live streaming-a na YouTube kanalu: https://www.youtube.com/live/UShoI_xb1Wg?si=ns63-wmv1TE51ZI1

Uzbudljivo finale izbora za najboljeg sommeliera Hrvatske dio je šireg događaja s nizom natjecanja i predavanja, a prvenstvo se održava pod pokroviteljstvom Hrvatske turističke zajednice ove godine u Zagrebu 6. i 7. studenoga.

Tijekom finala, svi posjetitelji moći će uživati u raznovrsnoj ponudi posebno izabranih vina te iz prve ruke saznati kako se najbolji sommelieri snalaze u prepoznavanju vina “na slijepo”, zatim kako pravilno posluživati, dekantirati, na koji način pristupiti formiranju vinskih karata i općenito saznati mnoge zanimljive trendove koji dominiraju vinskom i ugostiteljskom industrijom.

"Gastronomska scena postaje sve sofisticiranija i kompetitivnija, a sommelieri predstavljaju ključnu kariku u stvaranju neprocjenjivog iskustva za goste restorana koji teže visokim standardima, uključujući i Michelin zvjezdice. Uloga sommeliera ne završava samo pri odabiru vina uz jela, već se proteže i na oblikovanje vinske karte restorana, koja postaje ogledalo kvalitete i raznovrsnosti cjelokupne ponude objekta. Osim profesionalnih sommeliera, iznimno nas raduje sve veći interes za sommelierstvom velikog broja ljubitelja vina koji pohađaju naše sommelierske tečajeve i radionice koje organiziramo čitave godine", naglasio je predsjednik Hrvatskog sommelier kluba Veljko Ostojić.

Hrvatski sommelier klub ima ključnu ulogu u promociji i razvoju struke sommeliera u Hrvatskoj te doprinosi raznolikosti i kvaliteti vinskog iskustva naše zemlje. Kroz organizaciju ovakvih prestižnih događanja, kontinuirano radi na unapređenju znanja, vještina i stručnosti članova. Time se osigurava da hrvatski sommelieri budu u korak s globalnim trendovima i standardima, čime se podiže ugled Hrvatske kao gastronomske destinacije vrhunske klase. Hrvatski sommelier klub član je Svjetskog udruženja sommeliera (L’Association de la Sommelierie Internationale – ASI) od 1994. godine.

Pobjednik 26. Prvenstva sommeliera predstavljat će Hrvatsku na europskom prvenstvu sommeliera ASI Contest of the Best Sommelier of Europe & Africa, koje će se održati iduće godine u Beogradu.

U sklopu ovog događanja održat će se i masterclass radionica u kojoj će sommelieri i uzvanici moći kušati različita vina renomirane vinarije Domaines Paul Jaboulet Aîné.

Popis prijavljenih kandidata na 26. Prvenstvo sommeliera Hrvatske:

Čapeta Ivan restoran Pašta&Svašta, Zadar
Cimera Filip restoran Pet bunara, Zadar
Crkvenac Matija hotel Monte Mulini, Maistra, Rovinj
Dević Dejan restoran Nebo, Rijeka
Ereš Marin hotel Monte Mulini, Maistra, Rovinj
Gregorić Antonio restoran Patron, Jastrebarsko
Grgić Ivan restoran Nebo, Rijeka
Harjač Kristijan restoran Agli Amici, Maistra, Rovinj
Jaklinović Mladen restoran Miramare by Fratelli Cerea, Valamar, Poreč
Jug Ivan restoran Noel, Zagreb
Jurić Marko
Klarić Igor hotel Amarin, Maistra, Rovinj
Lasan Siniša hotel Rixos Premium Dubrovnik, Dubrovnik
Mačukatić Mate restoran Jist, Viškovo
Maljevac Ivan
Negulić Mate hotel Ikador, Ika
Neral Monika VINNER, obrt za sommelierske usluge i edukacije, Rijeka
Orišković Josip Dvorac Belaj, Belaj
Perković Domagoj hotel Amarin, Maistra, Rovinj
Piršić Denis hotel Zorna, Plava Laguna, Poreč
Prgomet Anto hotel Zorna, Plava Laguna, Poreč
Pupovac Ivan Grand Park Hotel Rovinj, Maistra
Škarica Marko restoran Miramare by Fratelli Cerea, Valamar, Poreč
Sokač Tomislav hotel Umag, Plava Laguna, Umag
Zajačko Ivana hotel Adriatic, Maistra, Rovinj
Čapeta Ivan restoran Pašta&Svašta, Zadar
Cimera Filip restoran Pet bunara, Zadar
Crkvenac Matija hotel Monte Mulini, Maistra, Rovinj

Više informacija o programu dostupno je na službenoj stranici prvenstva Sommelier udruge Hrvatske https://sommelier.hr/prvenstva/

Impressum

Izdavač: UT Media
Adresa: Majstora Radovana 22, Zagreb
Uredništvo: 091 532 5838
Marketing: 091 540 3023
e-mail: info@utmedia.hr

Glavna urednica: Branka DRONJIĆ
Marketing: Nevenka LUKETIĆ

Naša izdanja

Image
Image
Image