Već sedam desetljeća informira
o turizmu

Stručna revija UGOSTITELJSTVO I TURIZAM vodeći je stručni turistički časopis u Hrvatskoj koji izlazi 70 godina. Već sedam desetljeća UT je suputnik turizma koji provjerenim i stručnim informacijama sudjeluje u njegovom oblikovanju.

Valamar brine za marende fine: Uspješan početak društveno odgovornog projekta

Valamar brine za marende fine: Uspješan početak društveno odgovornog projekta

U sklopu nagradnog natječaja „Valamar brine za marende fine“ početkom školske godine krenula je svakodnevna dostava zdravih kuhanih obroka učenicima pobjedničke Osnovne škole Matije Vlačića i Centra „Liče Faraguna“ iz Labina.

Labinska Osnovna škola Matije Vlačića pobjednička je škola nagradnog natječaja „Valamar brine za marende fine“ u sklopu kojeg je Valamar preuzeo brigu o cjelokupnoj nabavi, pripremi i dostavi zdravih kuhanih obroka od kvalitetnih domaćih namirnica tijekom cijele školske godine. Projekt je nastao kao odgovor na izazove s kojima se osnovne škole i roditelji školaraca suočavaju pri organizaciji zdravih obroka za učenike, a podržao ga je i Nastavni zavod za javno zdravstvo Istarske županije.

"Valamarovim projektom učenici Matije Vlačića i Centra „Liče Faraguna“ sada imaju još zdravije školske obroke. Poseban fokus i napor stavljamo na segment obrazovanja i odgoja djece, uz naglasak na brigu o prehrani i kroz nove kuhinje koje smo osigurali u gotovo svim objektima pokušavamo pružiti najviše što možemo našoj djeci i mladima“, istaknuo je Valter Glavičić, gradonačelnik Labina prilikom posjete OŠ Matije Vlačića koju je obišao s predstavnicima Valamara.

Zahvalivši se Valamaru na vrijednom projektu kao i učenicima i učiteljicama područne škole Rabac koji su odličnim videom osigurali pobjedu njihovoj školi Sanja Gregorinić Trumić, ravnateljica OŠ Matije Vlačića je naglasila kako je topli obrok u školi prošle godine imalo 244 učenika, a ove godine njih 338.

U centralnoj kuhinji koja je opremljena vrhunskom tehnologijom i prostire se na čak 3.400 m2 površine Valamar dnevno može pripremiti do 25.000 nutritivno vrijednih obroka uz najviše standarde sigurnosti i ispravnosti. Uz svakodnevni otkup i obradu domaćih namirnica u suradnji s oko dvije stotine odabranih OPG-ova i lokalnih proizvođača u toj kuhinji Valfresco kuhari pripremaju i svoja već poznata gotova i polugotova jela, dostupna gostima Valamara i stanovnicima Istre i Kvarnera.

Impressum

Izdavač: UT Media
Adresa: Majstora Radovana 22, Zagreb
Uredništvo: 091 532 5838
Marketing: 091 540 3023
e-mail: info@utmedia.hr

Glavna urednica: Branka DRONJIĆ
Marketing: Nevenka LUKETIĆ

Naša izdanja

Image
Image
Image