Već sedam desetljeća informira
o turizmu

Stručna revija UGOSTITELJSTVO I TURIZAM vodeći je stručni turistički časopis u Hrvatskoj koji izlazi 70 godina. Već sedam desetljeća UT je suputnik turizma koji provjerenim i stručnim informacijama sudjeluje u njegovom oblikovanju.

Rukovođenje: Potaknimo zaposlenike da budu najbolji

Rukovođenje: Potaknimo zaposlenike da budu najbolji

Najbolje rezultate u rukovođenju postižu menadžeri koji aktivno rade sa svojim ljudima, traže njihovo mišljenje, uključuju ih u rješavanje problema, stalno stručno razvijaju i jasno izražavaju što od njih očekuju.


U vremenima u kojima živimo nije lako biti uspješan u poslovanju. Kriza i problemi koji sa svih strana pritišću svjetsko gospodarstvo, s tržišta su počistile mnoge tvrtke, a one koje posluju stavile pred brojne izazove. No, problemi uvijek ne dolaze samo izvana, nego se često nalaze u lošem vođenju tvrtki, u kojima menadžeri nerijetko zaboravljaju da u njima rade ljudi. Znati voditi i motivirati ljude, kako bi svakog pojedinca potaknuli da na najbolji način izrazi sve svoje potencijale, odlika su uspješnih menadžera, iza kojih uvijek stoje i uspješni timovi zaposlenika.

Biti uspješan u poduzetništvu znači imati ljude, koji uvijek zajednički u timu rade, u svakom trenutku imaju zajednički cilj pred sobom i znaju kako do njega trebaju doći. Ako menadžer na zaposlenike ne prenese ovlasti ili ako radniku nije jasno koje su njegove zadaće i cilj u njegovu radu neće ga niti postići. Da bi zaposlenik mogao kvalitetno raditi, također treba imati širu sliku poslovanja svojeg tima, sektora i čitave organizacije, jer to je važno za donošenje dobrih odluka i uspješnu suradnju s ostalim zaposlenicima. Također, važno je da dobiva i redovitu povratnu informaciju o svome radu kroz pohvale i kritike, kako bi mogao konstantno unapređivati svoje profesionalno odgovorno ponašanje. To su sve važni temelji za proaktivno i produktivno ponašanje zaposlenika.

Općenito se može reći da najbolje rezultate postižu menadžeri koji aktivno rade sa svojim ljudima, pitaju ih za mišljenje, uključuju u rješavanje problema, stalno ih stručno razvijaju i jasno izražavaju što od zaposlenika očekuju. S druge strane, najslabije rezultate imaju menadžeri koji imaju autoritarni pristup i ljudima ne daju jasne upute i širu sliku već samo naredbe, ne pitaju ih za mišljenje i ne uključuju u rasprave, ali ni ne pohvaljuju te vrlo oštro reagiraju na pogreške koje zaposlenici naprave po prvi put.

Takvi menadžeri zaposlenike ne potiču niti na inicijativu i njihov stručni angažman u rješavanju problema, niti im pružaju informacije potrebne za poslovanje i donošenje dobrih odluka.

Impressum

Izdavač: UT Media
Adresa: Majstora Radovana 22, Zagreb
Uredništvo: 091 532 5838
Marketing: 091 540 3023
e-mail: info@utmedia.hr

Glavna urednica: Branka DRONJIĆ
Marketing: Nevenka LUKETIĆ

Naša izdanja

Image
Image
Image