Već sedam desetljeća informira
o turizmu

Stručna revija UGOSTITELJSTVO I TURIZAM vodeći je stručni turistički časopis u Hrvatskoj koji izlazi 70 godina. Već sedam desetljeća UT je suputnik turizma koji provjerenim i stručnim informacijama sudjeluje u njegovom oblikovanju.

Rentlio: Zadarska tvrtka ustupila školama svoju tehnologiju

Rentlio: Zadarska tvrtka ustupila školama svoju tehnologiju

Korištenjem Rentlio Pro sustava već se u strukovnim školama omogućuje edukacija i praktična nastava na najmodernijoj cloud tehnologiji koja zamjenjuje zastarjele hotelske sustave te u potpunosti transformira način upravljanja hotelskim operacijama.

Rentlio, vodeća regionalna platforma za upravljanje smještajnim jedinicama sklopila je partnerski ugovor s Agencijom za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih (ASOO) i svim strukovnim školama u Hrvatskoj ustupila svoj sustav za upravljanje hotelskim operacijama. Riječ je o hotelskom sustavu Rentlio Pro, a cilj ove suradnje je unaprijediti obrazovni sustav i edukaciju budućih hotelijera na sve konkurentnijem tržištu rada.

Svake godine u Hrvatskoj nedostaje nekoliko desetaka tisuća stručnog kadra u turizmu te se mnoge kompanije oslanjaju na uvoz radne snage iz drugih zemalja. Korištenjem Rentlio Pro sustava već u strukovnim školama omogućava se edukacija i praktična nastava na najmodernijoj cloud tehnologiji koja zamjenjuje zastarjele hotelske sustave te u potpunosti transformira način upravljanja hotelskim operacijama.

Od stotinjak škola iz sektora “Turizam i ugostiteljstvo”, sustav je do sada implementiralo čak njih 40, a zainteresirane škole mogu i dalje zatražiti pristup. Osim implementacije Rentlio nudi i besplatnu edukaciju korištenja njihovog sustava za sve škole i nastavnike.

“Često se govori o nedostatku praktičnog rada u našem obrazovnom sustavu. Isto tako, često se u diskusijama ostaje na komentarima stanja i bez konkretnih prijedloga kako to stanje promijeniti. Partnerstvo Rentlija i ASOO-e trebalo bi poslužiti kao putokaz kreatorima obrazovnih politika koji upravljaju raspodjelom državnih resursa da oblikuju učinkovite strategije obrazovanja koje odgovaraju zahtjevima promjenjivog tržišta rada. Kroz ovaj projekt prepoznali smo mogućnost da se odmaknemo od statusa quo i damo društveni doprinos kroz ono što najbolje radimo - digitalizaciju turističke industrije. Osnaživanjem samih temelja na kojima gradimo naš turizam sudjelujemo u kreiranju kompetitivnije, digitalno pismenije i modernije hospitality industrije. Baš onakve kakvu ju mi u Rentliju vidimo i za koju znamo da je Hrvatska sposobna", istaknula je Sanja Sudar, business development manager u Rentliju te pozvala sve strukovne škole, koje to do sada nisu učinile da se odazovu i besplatno implementiraju njihov sustav u svoj nastavni program.

Rentlio je ovom suradnjom postao i partner nacionalnog natjecanja srednjoškolaca pod nazivom WorldSkills Croatia na kojem je sudjelovalo preko 350 najboljih učenika iz više od 200 strukovnih škola. Cilj ovog projekta bio je omogućiti srednjim strukovnim školama vježbanje i rad u sustavu za upravljanje hotelskim operacijama prije i tijekom regionalnog i državnog natjecanja WorldSkills.

„Suradnja s Rentlijem važna je za srednje strukovne škole u sektoru turizma i ugostiteljstva, jer pruža mogućnost razvoja kompetencija u području recepcijskog poslovanja. Na taj je način omogućeno podizanje razine kvalitete nastave u strukovnim školama, priprema učenika za natjecanje u disciplini “Poslovanje recepcije hotela” te stvaranje realnih situacija u kojima učenici mogu steći potrebne kompetencije za buduće tržište rada“, izjavila je Monika Belle, viša stručna savjetnica za turizam i ugostiteljstvo u Agenciji za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.

Impressum

Izdavač: UT Media
Adresa: Majstora Radovana 22, Zagreb
Uredništvo: 091 532 5838
Marketing: 091 540 3023
e-mail: info@utmedia.hr

Glavna urednica: Branka DRONJIĆ
Marketing: Nevenka LUKETIĆ

Naša izdanja

Image
Image
Image