Već sedam desetljeća informira
o turizmu

Stručna revija UGOSTITELJSTVO I TURIZAM vodeći je stručni turistički časopis u Hrvatskoj koji izlazi 70 godina. Već sedam desetljeća UT je suputnik turizma koji provjerenim i stručnim informacijama sudjeluje u njegovom oblikovanju.

Primjer dobre prakse: Suradnja turističke zajednice grada i Veleučilišta u Karlovcu

Primjer dobre prakse: Suradnja turističke zajednice grada i Veleučilišta u Karlovcu


Temeljem sporazuma potpisanog 2018. godine kontinuirano se provode istraživanja o zadovoljstvu posjetitelja u Karlovcu.

Turistička zajednica grada Karlovca čini nastavnu bazu za provođenje studentske stručne prakse Poslovnog odjela Veleučilišta u Karlovcu od pokretanja studijskog programa Ugostiteljstva. Nastavno na tu suradnju 2018. godine dvije su institucije potpisale Sporazum o suradnji u području istraživanja u turizmu kojim je definirana znanstvena, nastavna i stručna suradnja u obrazovanju, posebno u području istraživanja i zajedničkih projekata u turizmu.

Temeljem sporazuma kontinuirano se prate stavovi posjetitelja manifestacija grada Karlovca u svrhu unaprjeđenja sadržaja i kvalitete turističke ponude. Do danas je provedeno sveukupno 15-ak istraživanja o zadovoljstvu posjetitelja manifestacija u Karlovcu, u kojima su vrlo odgovorno sudjelovali studenti preddiplomskog stručnog studija Ugostiteljstva Veleučilišta u Karlovcu bez kojih ovaj projekt ne bi uspio. Na temelju prikupljenih rezultata istraživanja napisan je i pozitivno recenziran Priručnik o provedbi terenskih istraživanja manifestacija kroz stavove posjetitelja u suautorstvu predmetnih nastavnica Poslovnog odjela Veleučilišta u Karlovcu i direktorice Turističke zajednice grada Karlovca s ciljem izrade aplikativnog nastavnog materijala kojeg će koristiti generacije budućih studenata. Priručnik objedinjuje primjere isključivo karlovačkih manifestacija i po tome je jedinstven.

Objavljeno je i pet znanstvenih članaka u suradnji sa studentima u kojima su pregledno prikazani rezultati ispitivanja o zadovoljstvu posjetitelja manifestacija u Karlovcu. Rezultati su prezentirani na međunarodnim znanstvenim konferencijama kao i znanstvenim časopisima iz područja društvenih znanosti.

„Jedan od ciljeva djelovanja Turističke zajednice grada Karlovca je jačanje suradnje sa svim turističkim dionicima na području grada a upravo je projekt Integralnog upravljanja kvalitetom u destinaciji omogućio unaprjeđenje partnerskih odnosa te bolju vidljivost Karlovca kao turističke destinacije“, izjavila je Marina Burić, direktorica Turističke zajednice grada Karlovca.

Impressum

Izdavač: UT Media
Adresa: Majstora Radovana 22, Zagreb
Uredništvo: 091 532 5838
Marketing: 091 540 3023
e-mail: info@utmedia.hr

Glavna urednica: Branka DRONJIĆ
Marketing: Nevenka LUKETIĆ

Naša izdanja

Image
Image
Image