Već sedam desetljeća informira
o turizmu

Stručna revija UGOSTITELJSTVO I TURIZAM vodeći je stručni turistički časopis u Hrvatskoj koji izlazi 70 godina. Već sedam desetljeća UT je suputnik turizma koji provjerenim i stručnim informacijama sudjeluje u njegovom oblikovanju.

Kvarner Family: Edukacijski izleti za iznajmljivače

Kvarner Family: Edukacijski izleti za iznajmljivače

Turistička zajednica Primorsko-goranske županije nastavlja s edukacijom Kvarner Family iznajmljivača za koje je organizirala tri besplatna edukacijska izleta.

Parafrazirajući poznatu izreku „upoznaj svoj kraj da bi ga više poznavao, a samim time i promovirao“ Turistička zajednica Primorsko-goranske županije organizirala je tri besplatna edukacijska izleta za Kvarner Family iznajmljivače koji su tijekom tri vikenda imali prilike upoznati svu raznolikost, ali i posebnosti svoje regije. Uz obilazak Zlatnog otoka Krka koji je bio odredišna točka prvog studijskog izleta iznajmljivači su obišli i Gorski kotar te se upoznali sa svim zanimljivostima Grada Kraljevice i Vinodolskog zaleđa.

„Glavna ideja bila je pokazati našim Kvarner Family iznajmljivačima što sve naša regija nudi, od očuvane kulturne baštine, predivne prirode pa sve do bogate eno-gastronomske ponude. Ovi izleti ponudili su izvrsnu priliku da naši, Kvarner Family iznajmljivači te predstavnici Kvarner Family agencija, sudjeluju, otkriju i kušaju sve što naša regija nudi kako bi iz „prve ruke“ mogli svojim gostima preporučiti kuda da odu na izlet ili ručak, što da posjete ili kupe“, istaknula je Irena Peršić Živadinov, direktorica Turističke zajednice Primorsko-goranske županije.

Šezdesetak iznajmljivača i novinara prilikom posjeta Zlatnom otoku Krku zaustavilo se u Omišlju, gdje se nalaze ostaci rimskog grada Fulfinuma iz I. stoljeća poslije Krista kao i zidine ranokršćanske bazilike s kraja V. stoljeća, nakon čega su posjetili Interpretacijski centar maritimne baštine DUBoak u Malinskoj. U masliniku u Puntu održana je prezentacija, razgled i degustacija krčkog maslinovog ulja, zatim je uslijedio razgled Frankopanskog kaštela koji je smješten u samoj gradskoj jezgri grada Krka, dok je kraj izleta bio predviđen za obilazak pršutarne Toljanić i prezentaciju vina, odnosno autohtone sorte vina s Vrbnika, žlahtine.

S istom idejom održan je i drugi izlet, podvučen zelenom niti županije, koji je iznajmljivačima približio i otkrio zanimljive priče iz Gorskog kotara.

Uz razgled i kratku šetnju, iznajmljivači su mogli saznati što sve Platak kao izletnička destinacija nudi svojim gostima ljeti i zimi te pogledati prezentaciju o Goranskom sportskom centru koju je predstavio direktor društva Alen Udović. Nakon Platka izlet je nastavljen posjetom Crnom Lugu koji je uključivao prezentaciju tradicije zvončara „Pesnika“ te posjet Interpretacijskom centru „Skriveno blago Risnjaka“. Da sve ne ostane na muzejskom postavu izlet je nastavljen razgledom i kratkom šetnjom te prezentacijom Nacionalnog parka Risnjak, a cijeli doživljaj zaokružen je degustacijom goranskih autohtonih namirnica.

Posljednji izlet bio je na spoju mora i gorja, a upravo taj spoj najbolje se može doživjeti u Vinodolskom zaleđu na jednom od šest impresivnih vidikovaca „Oči Vinodola“ koji je iznajmljivače ostavio bez daha. Iznajmljivači su posjetili vidikovac „Slipica“ na 446 metara nadmorske visine, smješten iznad samog Bribira na strmoj kamenoj litici. S vidikovca se pruža prekrasan vidik na Velebit, Velebitski kanal, kvarnersko otočje, Učku, Novi Vinodolski i Vinodolsku dolinu sve do Grižana. Na svom putu, od ukupno osam interpretacijskih centara Kulturno-turističke rute Putovima Frankopana, iznajmljivači su posjetili Interpretacijski centar Kraljevica i Interpretacijski centar Bribir. Svaki centar u fokus stavlja jedno područje vrijedne frankopanske baštine. Interpretacijski centar u Bribiru predstavlja zaštitu ljudskih prava i sustav kaznenog prava u doba Frankopana, dok u dvorcu Nova Kraljevica posjetitelji mogu doznati što se krije iza Zrinsko-frankopanske urote. Kako i samo ime kaže, posjetiti Vinodol, a ne kušati vrhunsko vino Vinarije Pavlomir, gotovo je neoprostivo. Uz razgled i prezentaciju te degustaciju tri sorte vine začinjen je i ovaj izlet, koji je iznajmljivačima donio i posjet jedinstvenoj Farmi magaraca u Šmriki. Osim što se na farmi pridonosi očuvanju i zaštiti magaraca koji su zaštićena životinjska vrsta, OPG uz ponudu domaćih jaja i magarećeg mlijeka, nudi dvosatne ture za goste koji odlaze prošetati magarce do obližnje špilje u kojoj se mogu pronaći i šišmiši, a djeca do 35 kilograma težine mogu i jahati magarce.

Uz organizaciju edukacijskih izleta Turistička zajednica Primorsko-goranske županije u prosincu planira za iznajmljivače organizirati još dvije online radionice na temu unapređenja kvalitete obiteljskog smještaja i digitalnog marketinga.

Kvarner Family danas okuplja više od 550 objekata i jedan je od vodećih projekata povezivanja i unapređivanja kvalitete i promocije obiteljskog smještaja na području Hrvatske. Projekt se u suradnji s lokalnim turističkim zajednicama provodi od 2011. godine.

Impressum

Izdavač: UT Media
Adresa: Majstora Radovana 22, Zagreb
Uredništvo: 091 532 5838
Marketing: 091 540 3023
e-mail: info@utmedia.hr

Glavna urednica: Branka DRONJIĆ
Marketing: Nevenka LUKETIĆ

Naša izdanja

Image
Image
Image