Gastronomija: Michelin Masterclass radionica za zagrebačke chefove
Kao dio Michelinove inicijative za podizanje standarda gastronomije u restoranu Noel u Zagrebu održana je druga ekskluzivna Michelin Masterclass radionica za odabrane zagrebačke chefove, koji su imali priliku učiti od najboljih.
Foto: Michelin Guide
Radionica je organizirana u suradnji Turističke zajednice grada Zagreba s poznatim svjetskim gastro vodičem Michelin, a radionicu je vodio chef, Emanuele Scarello, iz restorana Agli amici, koji nosi dvije Michelinove zvjezdice.
Chef Scarello je prisutnim chefovima predstavio tehnike i filozofiju koja stoji iza Michelinove kuhinje, uz naglasak na inovaciju, kvalitetu sastojaka i održivost u gastronomiji.
„Turistička zajednica grada Zagreba aktivno promovira zagrebačku gastronomsku scenu i surađuje s prestižnim vodičima poput Michelina, koji je u rujnu prošle godine odlučio prvu Masterclass radionicu izvan Francuske održati upravo u Zagrebu. Time se naš grad dodatno ističe kao autentična gastro destinacija koja inspirira i postavlja trendove. Posebno me veseli što su i drugi gradovi u Hrvatskoj krenuli našim putem u organizaciji ovakvih događanja, čime zajednički gradimo i reputaciju Hrvatske kao vrhunske gastro destinacije“, istaknula je Martina Bienenfeld, direktorica TZ grada Zagreba.
Prošle godine prva Michelin Masterclass radionica u Zagrebu održana je u restoranu Dubravkin put. Ovogodišnja radionica u restoranu Noel dodatno ističe dinamiku i potencijal zagrebačke gastronomije, otvarajući vrata novim međunarodnim suradnjama te daljnjem pozicioniranju Zagreba na globalnoj gastro-karti.