Aminess: Nova serija edukativnih radionica
Ususret nadolazećoj sezoni turistička kompanija Aminess Hotels & Resorts ponovo kreće s edukativnim projektom Aminess Gourmet Lab, koji organizira već šestu godinu zaredom.
U sklopu ovogodišnjeg edukativnog projekta Aminess Gourment Lab održat će se ukupno šesnaest različitih edukativnih radionica na kojima će se mladi kuhari, barmeni i somelijeri educirati o najvažnijim aspektima rada s hranom, pićem i posluživanjem gostiju.
Radionice će se održavati u novigradskom Aminess Maestral Hotelu i Aminess Maravea Camping Resortu od kraja siječnja do sredine ožujka pod vodstvom renomiranih domaćih chefova kuhinje, od kojih je svaki zadužen za određeno područje gourmet ponude. Tako će chef David Skoko polaznike podučavati o tehnikama u pripremi plave ribe, dok će za hladna predjela i bijelu ribu biti zadužen chef Hrvoje Zirojević. Jedan od najboljih mladih chefova Hrvatske Matija Bogdan polaznike će upoznati s pripremom najzahtjevnijih jela kroz tečaj fine dininga, a za jela koja se konzumiraju u opuštenijoj atmosferi zadužen će biti Marko Palfi s tečajem pripreme street fooda. Jedan od najpoznatijih domaćih chefova Melkior Bašić demonstrirat će organizaciju i pripremu kvalitetnog bife stola, Robert Perić će polaznike podučavati o pripremi ukusnih rižota i tjestenina, dok će znanja o delikatnoj pripremi sushija prenositi Saša Pribičević. Kulinarski dio zaključit će pizza majstor Davor Milić, koji će polaznike uputiti u tajne pripreme izvorne napolitanske pizze te chef Mario Mihelj s tečajem pripreme široke lepeze vegetarijanskih jela.
Uz edukaciju vrhunskih chefova polaznici će pohađati i somelijerski tečaj pod vodstvom članova Hrvatskog sommelier kluba, dok će ih o pripremi kave educirati stručnjaci iz Francka. Cjelokupan program projekta upotpunit će proslavljena slastičarka Suzana Kvesić s tečajem pripreme slastica i Suwi Zlatić uz savjete za unapređenje prodaje.