Već sedam desetljeća informira
o turizmu

Stručna revija UGOSTITELJSTVO I TURIZAM vodeći je stručni turistički časopis u Hrvatskoj koji izlazi 70 godina. Već sedam desetljeća UT je suputnik turizma koji provjerenim i stručnim informacijama sudjeluje u njegovom oblikovanju.

HGK: Platforma za promociju premium turizma

HGK: Platforma za promociju premium turizma

Hrvatska gospodarska komora predstavila je platformu Stories Experience Premium Croatia koja će na jednom mjestu objediniti tvrtke s premium ponudom iz cijele zemlje, a pristup platformi je besplatan za sve članice Komore.


Platforma Stories Experience Premium Croatia kreirana je s ciljem umrežavanja partnera koji sudjeluju u razvoju premium turizma, jer za ovakav tip ponude potrebna je koordinacija dionika, zajedničko nastupanje na međunarodnom tržištu te razvoj projekata koji će stvarati novu dodanu vrijednost, rekao je u uvodnom govoru na prezentaciji održanoj u zagrebačkom hotelu Esplanade predsjednik HGK Luka Burilović.

Platforma okuplja članice HGK iz sektora hotelijerstva i ugostiteljstva, kampove. marine, vile za odmor putničke agencije i charter tvrtke. Prema riječima Andreje Vukojević, direktorice Sektora za turizam HGK pristup platformi je besplatan za sve članice Komore, odnosno za velike i srednje tvrtke. Male tvrtke koje nisu obvezne plaćati članarinu Komori moći će se priključiti uz simboličan iznos za koji će, kako je rekla, dobiti puno veću vrijednost. No, članstvo nije trajno budući da će se svake dvije godine provjeravati ispunjavaju li tvrtke i nadalje sve kriterije na osnovu kojih su mogle i pristupiti ovoj platformi.

Podršku pokretanju platforme dalo je i Ministarstvo turizma i sporta, pri čemu je na predstavljanju ministrica Nikolina Brnjac istaknula da turizam ima snažan potencijal za daljnji rast te da vjeruje da će ova platforma biti jedan iskorak u profiliranju Hrvatske kao premium destinacije. Pritom je naglasila da su već dosad zabilježeni jedanaest posto bolji turistički rezultati u odnosu na prošlogodišnju rekordnu predsezonu te da je lani ostvareno 14,6 milijardi eura prihoda od inozemnih turista, što je 60 posto više nego 2016. godine. Također je podsjetila da je iz EU fondova putem NPOO-a i iz državnog proračuna osigurano 130 milijuna eura za zdravstveni turizam koji ulazi u segment premium ponude, a 80 posto tih investicija ide u kontinentalni dio Hrvatske.

U sklopu prezentacije platforme Stories Experience Premium Croatia održan je i panel pod nazivom „Priprema-pozor-premium“ u kojem su sudjelovali predstavnici iz javnog i privatnog sektora, govoreći svako iz svog djelokruga rada o mogućnostima razvoja premium ponude.

Opširnije u novom broju stručne revije Ugostiteljstvo i turizam“.

Impressum

Izdavač: UT Media
Adresa: Majstora Radovana 22, Zagreb
Uredništvo: 091 532 5838
Marketing: 091 540 3023
e-mail: info@utmedia.hr

Glavna urednica: Branka DRONJIĆ
Marketing: Nevenka LUKETIĆ

Naša izdanja

Image
Image
Image