Već sedam desetljeća informira
o turizmu

Stručna revija UGOSTITELJSTVO I TURIZAM vodeći je stručni turistički časopis u Hrvatskoj koji izlazi 70 godina. Već sedam desetljeća UT je suputnik turizma koji provjerenim i stručnim informacijama sudjeluje u njegovom oblikovanju.

Via Vino: Vinski festival Zagrebačke županije

Via Vino: Vinski festival Zagrebačke županije

Nagrađivani vinski festival Via Vino i ove godine posjetitelje vodi na poznate lokacije zelenog zagrebačkog prstena gdje ih očekuje nikad bogatiji program.Festival je prije tri godine pokrenula Turistička zajednica Zagrebačke županije s ciljem promocije zelenog zagrebačkog prstena, autohtonih jela, vrhunskih vina i izvornih namirnica kojima Zagrebačka županija obiluje. Ove godine posjetitelje očekuje izuzetno bogat program, a festival će trajati do 14. listopada.

„Nakon prva dva izdanja i raspodanih Via Vino događanja ove godine pozivamo sve dosadašnje i buduće posjetitelje, ljubitelje prirode, istraživanja i gastronomije da nam se priduže na novim lokacijama uz nikada bogatiji program festivala. Cilj nam je svake godine biti bolji, inovativniji i bogatiji programom te vjerujem da ćemo upravo to ove godine i pokazati. Turističku ponudu potrebno je stalno inovirati čineći sve naše posjetitelje zadovoljnima. Ove godine smo posebno istaknuli održivu notu svega što radimo, pa ćemo uz lokalnu ponudu jela i pića imati i održivu modu lokalnog modnog dizajnera“, istaknula je direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ivana Alilović na predstavljanju ovogodišnjeg programa Via Vina održanog u Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb koja je za mnoge turiste prva točka susreta s kontinentalnom Hrvatskom i njezinom bogatom prirodnom i gastronomskom baštinom.

Tako će 22. rujna po prvi put posjetitelji moći sudjelovati u vođenom lovu na tartufe u Turopoljskom lugu, gdje in nakon lova uz bogatu gastro ponudu, nezaboravne pjenušce i jantarna vina očekuje i glazbeni nastup Damira Kedže.

Za 30. rujna najavljeno je predstavljanje nove kolekcije modnog dizajnera Zorana Mrvoša pod zvjezdanim nebom. Predstavljanje kolekcije inspirirane sestrama Bedeković održat će se u Kuriji Modić-Bedeković, imanju koje spada među najvrjednije primjere graditeljske kulturne baštine središnje Hrvatske. U spomen sestrama Milki i Vilmi Bedeković, koje su svoj život posvetile umjetnosti, kulturi i podučavanju drugih žena, ovu dvorsku večer pratit će rosé vina i pjenušci uz glazbeni nastup grupe Meritas i Jane.

Petak 6. listopada rezerviran je za kraljevski vinski doživljaj koji spaja tradiciju i suvremenost Prigorja u vinariji Puhelek-Purek. Ova nagrađivana vinarija osvojila je i Decanterovo zlato, jednu od najprestižnijih svjetskih vinskih nagrada. Posjetitelji će moći kušati i zelinski dragulj, monosortna vina od kraljevine dostupna samo na ovoj vinskoj cesti. Kraljevsko izdanje Via Vina upotpunit će i ponuda organskih koktela i pjenušaca, a nezaboravnu večer na otvorenome pratit će moderni taktovi najboljih DJ-eva.

Velika završnica Via Vina održat će na Plešivici 14. listopada na dobro poznatoj pjenušavo-vinskoj lokaciji vinarije Dobra berba. Slikoviti plešivički brežuljci postat će i glazbena pozornica na kojoj će koncert održati Filip Rudan. Plešivica je kao jedna od najistaknutijih kontinentalnih vinskih regija poznata po spektakularnim pjenušcima što obećava još jedan nezaboravan Via Vino doživljaj.

Sve informacije o ovogodišnjem programu Via Vina dostupne su na internetskoj stranici Turističke zajednice Zagrebačke županije kao i društvenim mrežama Facebook i Instagram, dok se informacije o samom projektu mogu pronaći na poveznici www.viavino.hr

Impressum

Izdavač: UT Media
Adresa: Majstora Radovana 22, Zagreb
Uredništvo: 091 532 5838
Marketing: 091 540 3023
e-mail: info@utmedia.hr

Glavna urednica: Branka DRONJIĆ
Marketing: Nevenka LUKETIĆ

Naša izdanja

Image
Image
Image