Već sedam desetljeća informira
o turizmu

Stručna revija UGOSTITELJSTVO I TURIZAM vodeći je stručni turistički časopis u Hrvatskoj koji izlazi 70 godina. Već sedam desetljeća UT je suputnik turizma koji provjerenim i stručnim informacijama sudjeluje u njegovom oblikovanju.

Valamar Riviera: Organizacija godine za zelenu gradnju i održivo izgrađen okoliš

Valamar Riviera: Organizacija godine za zelenu gradnju i održivo izgrađen okoliš

 Hrvatski savjet za zelenu gradnju i Hrvatska udruga proizvođača toplinsko fasadnih sustava proglasili su Valamar “Organizacijom godine” na svečanoj dodjeli Godišnjih nagrada za zelenu gradnju i održivo izgrađeni okoliš u 2023. godini.


Hrvatski savjet za zelenu gradnju član je Svjetskog savjeta za zelenu gradnju i Europske mreže savjeta za zelenu gradnju, a od 2016. dodjeljuje Godišnje nagrade za zelenu gradnju i održivo izgrađeni okoliš. Cilj nagrade je podizanje ugleda struke, promicanje izvrsnosti na području zelene gradnje i održivo izgrađenog okoliša, te očuvanje okoliša i održivog razvoja u Hrvatskoj.

U održivi razvoj turističkog portfelja Valamar je dosad uložio više od milijardu eura. U izgradnji i rekonstrukciji hotela i ljetovališta ova kompanija kontinuirano podiže standarde održive gradnje i očuvanja okoliša, ulaže u obnovljive zelene izvore energije, upravljanje otpadom, lokalnu hranu i održivost u lancu opskrbe. Posebnu pažnju posvećuje razvoju javne turističke infrastrukture dostupne svima i unaprjeđenju kvalitete života stanovnika u lokalnim zajednicama u kojima posluje. U Valamaru 100 posto električne energije dolazi iz obnovljivih izvora, a emisije ugljika po zauzetoj smještajnoj jedinici smanjene su za 72 posto u odnosu na 2015. godinu.

Uz brojne projekte i inicijative koji su posvećeni održivosti i očuvanju okoliša, posebno se ističe Valamar Amicor Green Resort na otoku Hvaru, prvo eko ljetovalište u Hrvatskoj izgrađeno u skladu s načelima održivog razvoja. To je prvi turistički projekt u Hrvatskoj koji je koristio modularnu gradnju i ekološki prihvatljive, odnosno energetski učinkovite materijale. U ljetovalištu se koristi isključivo zelena energija te se ne izdaju papirnati računi niti se koristi jednokratna plastika, a 78 posto hrane dolazi od lokalnih dobavljača.

“Raduje nas da je Hrvatski savjet za zelenu gradnju zajedno sa svojim partnerima prepoznao Valamar kao lidera u promicanju zelene gradnje i održivog poslovanja. Strategija poslovanja Valamara do 2026. godine temelji se na ulaganjima u vrijednosti od 450 milijuna eura usmjerenih u podizanje kvalitete i održivi turizam. To uključuje izgradnju premium ljetovališta Pical i Rab, gdje ćemo primijeniti najviše standarde održivog razvoja i zelene gradnje. Zeleni pristup gradnji i kvaliteti okoliša dugoročno donose konkretne uštede kao što su potrošnja energije i vode, a istovremeno podižu zadovoljstvo gostiju s kvalitetom boravka“, izjavila je Ivana Budin Arhanić, članica Uprave Valamara.

Impressum

Izdavač: UT Media
Adresa: Majstora Radovana 22, Zagreb
Uredništvo: 091 532 5838
Marketing: 091 540 3023
e-mail: info@utmedia.hr

Glavna urednica: Branka DRONJIĆ
Marketing: Nevenka LUKETIĆ

Naša izdanja

Image
Image
Image