Već sedam desetljeća informira
o turizmu

Stručna revija UGOSTITELJSTVO I TURIZAM vodeći je stručni turistički časopis u Hrvatskoj koji izlazi 70 godina. Već sedam desetljeća UT je suputnik turizma koji provjerenim i stručnim informacijama sudjeluje u njegovom oblikovanju.

Uniline grupa: 30 posto veći promet u prošloj godini

Uniline grupa: 30 posto veći promet u prošloj godini

Prema objavljenim preliminarnim podacima Uniline grupa ostvarila je u 2023. godini promet od 55,8 milijuna eura ili 30 posto više u odnosu na prethodnu godinu.

U svim društvima Uniline grupe (Uniline, E-Tours, Uniline Mobility, Vetura i Amarin) zabilježen je rast, što je rezultiralo povećanjem dobiti za 40 posto u 2023. godini, priopćeno je iz kompanije. U 2024. godini Uniline grupa će i dalje uz fokus na upravljanje imovinom i akvizicijama, pružati podršku društvima u razvojnom i organizacijskom smislu, kako bi korisnicima svojih usluga, njih 400.000, osigurali pouzdanu i kvalitetnu uslugu u svim segmentima poslovanja.

“Zadovoljni smo ostvarenim aktivnostima te preliminarnim rezultatima. Za nas se pokazalo da je formiranje grupe bio pozitivan strateški organizacijski iskorak, koji je doprinio razvoju svih naših društava i grupe u cjelini te imao značajan učinak i na domaći turizam, s obzirom na to da još kvalitetnija prezentacija Hrvatske i dodatno jačanje kvalitete usluge donosi i dodanu vrijednost kompletnom turističkom sektoru”, izjavio je predsjednik Uprave Uniline grupe Boris Žgomba.

Uz zadržavanje vodeće pozicije u postojećem segmentu poslovanja, e-Tours snažno ulazi u segment MICE poslovanja. Uniline Mobility nastavlja ulaganja u rast flote i proširenje vrsta vozila, nakon što je lani ponudu dodatno proširio akvizicijom društva Vetura, dok će se društvo Uniline uz incoming segment nastaviti značajno razvijati i ulagati u segmentu sportskog turizma. U Unilineu u ovoj godini očekuju daljnji rast na europskim i izvan-europskim tržištima, a već bilježe povećan interes gostiju iz dalekih tržišta, koji se u sve većem broju vraćaju u Hrvatsku, prepoznajući je kao atraktivnu i sigurnu destinaciju, što je za azijske goste vrlo važno pri odabiru destinacije.

“Zahvaljujući dobrim rezultatima nastavljamo s investicijama koje će doprinijeti podizanju kvalitete usluge i znatno izraženijoj personalizaciji usluga kroz korištenje najnovijih tehnologija na svim razinama turističke ponude”, kazala je Kristina Peruško, članica uprave Uniline grupe.

Uniline grupa, s glavnim poslovnim sjedištem u Puli danas broji više od 150 zaposlenika. Preko svojih sastavnica prisutna je na području cijele Hrvatske, a posluje i u Bosni i Hercegovini, Sloveniji, Srbiji, Kini i Južnoj Koreji te ima predstavništva u Japanu, Tajlandu, lndoneziji i Brazilu.

Impressum

Izdavač: UT Media
Adresa: Majstora Radovana 22, Zagreb
Uredništvo: 091 532 5838
Marketing: 091 540 3023
e-mail: info@utmedia.hr

Glavna urednica: Branka DRONJIĆ
Marketing: Nevenka LUKETIĆ

Naša izdanja

Image
Image
Image