Već sedam desetljeća informira
o turizmu

Stručna revija UGOSTITELJSTVO I TURIZAM vodeći je stručni turistički časopis u Hrvatskoj koji izlazi 70 godina. Već sedam desetljeća UT je suputnik turizma koji provjerenim i stručnim informacijama sudjeluje u njegovom oblikovanju.

Statistika: Turisti potrošili 25,8 posto više novca nego lani

Statistika: Turisti potrošili 25,8 posto više novca nego lani

Prema dosad ostvarenim rezultatima u turističkom prometu broj fiskaliziranih računa povećan je 15,3 posto u usporedbi s istim razdobljem prošle godine, pri čemu su gosti potrošili 25,8 posto više novca nego lani.

Uz bolje fiancijske rezulate u lipnju ove godine povećan je i broj domaćih gostiju između četiri do pet posto u odnosu na isti mjesec iz pretkrizne 2019. godine, istaknula je Nikolina Brnjac, ministrica turizma i sporta te dodala:“ Osim pripreme i realizacije sezone Ministarstvo se okreće i dugoročno strateškim ciljevima, tj. transformaciji na zeleno i digitalno. Fokus je na kvalitetnom i održivom turizmu, a cilj je da se dolazak turista ravnomjerno rasporedi tijekom cijele godine i na obali i na kontinentu“.

„Možemo biti zadovoljni do sada ostvarenim rezultatima u predezoni i potvdrditi da glavnu turističku sezonu dočekujemo potpuno spremni. Razina interesa i rezervacija za Hrvatsku na našim glavnim emitivnim tržištima je takva da možemo očekivati da ćemo ove godine konačno dohvatiti predpandemijsku 2019. godinu. Protekle dvije godine smo gostima pokazali da mogu imati potpuno povjerenje u nas i da ćemo im omogućiti siguran odmor i to je vrijedan zalog za naredne godine. Ono što sada moramo nastaviti je i dalje podizati kvalitetu ukupne ponude, prateći trendove u potražnji“, izjavio je Veljko Ostojić, direktor Hrvatske udruge turizma.

Impressum

Izdavač: UT Media
Adresa: Majstora Radovana 22, Zagreb
Uredništvo: 091 532 5838
Marketing: 091 540 3023
e-mail: info@utmedia.hr

Glavna urednica: Branka DRONJIĆ
Marketing: Nevenka LUKETIĆ

Naša izdanja

Image
Image
Image