Već sedam desetljeća informira
o turizmu

Stručna revija UGOSTITELJSTVO I TURIZAM vodeći je stručni turistički časopis u Hrvatskoj koji izlazi 70 godina. Već sedam desetljeća UT je suputnik turizma koji provjerenim i stručnim informacijama sudjeluje u njegovom oblikovanju.

OMH: Prvih sedam certifikata ugljičnog otiska

OMH: Prvih sedam certifikata ugljičnog otiska


Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac u karlovačkom hotelu Korana Srakovčić dodijelila je prvih sedam certifikata ugljičnog otiska članovima Nacionalne udruge obiteljskih i malih hotela.

Foto: Boris Ščitar

Nacionalna udruga obiteljskih i malih hotela (OMH) prva je u hrvatskom turizmu u suradnji s Ministarstvom turizma i sporta pokrenula novi projekt dekarbonizacije u svojim objektima, u sklopu kojeg je članovima udruge u hotelu Korana Srakovčić u Karlovcu uručeno prvih sedam certifikata ugljičnog otiska. Dobitnici certifikata su hoteli Rotondo iz Segeta Donjeg, Sveti Križ iz Arbanije na Čiovu, Villa Adriatica iz Supetra na Braču, Skalinada iz Zavale na Hvaru, Spongiola s Krapnja, San Rocco iz Brtonigle i Korana Srakovčić iz Karlovca. Uz certifikat hotelijeri su dobili i naljepnicu koja potvrđuje da mjere i smanjuju ugljični otisak.

Inače, riječ je o trećem projektu koji je OMH pokrenuo u posljednje četiri godine u sklopu zelene i digitalne tranzicije obiteljskog i malog hotelijerstva, kojemu su prethodili Eco zeleni hotel i Gourmet Authentic projekt.

Čestitajući dobitnicima certifikata ministrica Brnjac je kazala kako projektom dekarbonizacije Nacionalna udruga malih i obiteljskih hotela ponovo potvrđuje da prati najaktualnije promjene i trendove te potiče prilagođavanje poslovanja svojih članica. „Mali i obiteljski hoteli kontinuirano ulažu u kvalitetu, a svojim cjelogodišnjim poslovanjem i ponudom kao i projektima koje provode usklađeni su i sa strateškim ciljevima Vlade, koja je poduzela sve korake kako bi se Hrvatska profilirala kao održiva destinacija. Zbog svih aktivnosti, naše reforme turizma koja uključuje donošenje strateškog i zakonodavnog okvira te rekordno financiranje privatnih i javnih projekata bespovratnim sredstvima kroz NPOO za digitalnu i zelenu transformaciju turizma već smo u svijetu i prepoznati kao predvodnici razvoja održivog turizma. No, koliko god je lijepo vidjeti kako svijet prepoznaje što činimo, mi smo sve te korake poduzeli zbog naših građana, zbog sektora, zbog razvoja hrvatskog turizma i stvaranja uvjeta da u budućnosti budemo održivi, konkurentni i otporni na sve izazove“, poručila je Brnjac.

Svojim kolegama čestitao je i predsjednik Nacionalne udruge obiteljskih i malih hotela Šime Klarić.

„Ovo je znak da su mali poduzetnici u turizmu itekako svjesni klimatskih promjena, aktivno žele utjecati na smanjenje stakleničkih plinova i pri tome ostvariti znatne uštede, ali i jamstvo gostima da poslovanjem pokušavaju eliminirati negativne utjecaje na destinaciju“, istaknuo je Klarić te je u Karlovcu premijerno predstavio proizvodno profiliranje članova, novi projekt udruge koja je kreirala četiri nova proizvodna profila – Health&wellness, Family hotel, Business hotel i Active&Adventure.

Impressum

Izdavač: UT Media
Adresa: Majstora Radovana 22, Zagreb
Uredništvo: 091 532 5838
Marketing: 091 540 3023
e-mail: info@utmedia.hr

Glavna urednica: Branka DRONJIĆ
Marketing: Nevenka LUKETIĆ

Naša izdanja

Image
Image
Image