Već sedam desetljeća informira
o turizmu

Stručna revija UGOSTITELJSTVO I TURIZAM vodeći je stručni turistički časopis u Hrvatskoj koji izlazi 70 godina. Već sedam desetljeća UT je suputnik turizma koji provjerenim i stručnim informacijama sudjeluje u njegovom oblikovanju.

Na Korčuli: Proslavila 50. rođendan u hotelu u kojem je rođena

Na Korčuli: Proslavila 50. rođendan u hotelu u kojem je rođena

Točno pola stoljeća od svog rođenja Nicole Ana Lucia Bernarda Feral Massimino vratila se u mjesto Brna na Korčuli kako bi proslavila svoj 50. rođendan u Aminess Lume Hotelu u kojem se rodila.

Prije 50 godina, 16. lipnja 1974. godine u sobi 318 hotela Feral na otoku Korčuli gospođa Nada Lukavečki tijekom svojeg godišnjeg odmora na kojem je bila sa suprugom, sinom i sestrom rodila je djevojčicu koju je nazvala Nicole Ana Lucia Bernarda Feral Massimino. Od tada se mnogo toga promijenilo: Hotel Feral je 2011. godine preuzela kompanija Aminess Hotels & Resorts, a hotelu je ime promijenjeno u Aminess Lume Hotel. Sada, točno pola stoljeća od toga dana, Nicole se vratila u mjesto svog rođenja kako bi proslavila rođendan na toj za nju znakovitoj lokaciji, po kojoj nosi jedno od svojih imena.

Aminess Lume Hotel skriven je u mirnoj uvali mjestašca Brna, 20 minuta vožnje od grada Korčule i svega tri metra od mora. Inače ova pozicija gostima nudi savršenu priliku za opuštanje u mirnom okruženju, no zbog svoje izoliranosti je na dan Nicoleinog rođenja njenoj majci stvarala brigu budući da je mjesto udaljeno od bolnice.

Poseban dan za stanovnike Brna

Nezapamćeni događaj u jasnom je sjećanju Žarku Pecotiću, lokalnom mještaninu, koji je 1971. godine još kao učenik počeo raditi u hotelu. Tog nezaboravnog dana radio je na recepciji. U godinama koje su uslijedile postao je upravitelj hotela, a potom bio direktor destinacije.

„Gospođa je došla na odmor, krivo je izračunala datume i očekivala je trudove 15 dana kasnije. Na sreću, tada smo u Smokvici imali ginekologa, gospodina Srećka Baničevića. Još sretnija je slučajnost što je kod njega u gostima bio voditelj ginekologije u Skopju. Obojica su došla u hotel, u sobu 318, gdje se na kraju rodila djevojčica. Rođenje Nicole u hotelu jedna je od onih stvari koje ne možeš nikada zaboraviti. U svih 53 godine koliko sam bio uključen u rad ovog hotela, ne pamtim da se dogodilo nešto slično. Njeno rođenje postala je svojevrsna legenda na Korčuli i jako me veseli što sad, nakon 50 godina, imamo priliku ostvariti svoje obećanje Nicole i ugostiti ju u hotelu gdje je započela svoj život“, prisjeća se gospodin Pecotić.

Aminess Lume Hotel

Tog dana prije 50 godina, hotel joj je poklonio zlatni privjesak kao znak sjećanja i mogućnost besplatnog ljetovanja kada god se poželi vratiti. Iako je to već planirala nekoliko puta, na žalost uvijek je bila spriječena, no sad se napokon njena dugogodišnja želja ostvarila upravo za jubilarni 50. rođendan. Kako bi joj ovo uistinu posebno ljetovanje ostalo u sjećanju Aminess je za Nicole osigurao vaučer za obećano besplatno ljetovanje i uživanje u večerama u vrhunskom restoranu u okviru hotela.

Nezaboravna proslava

Na sam dan 50. rođendana, kojeg je dočekala na Korčuli, organizirana je posebna slavljenička večera s tortom iznenađenja. Tom prigodom je direktorica hotela Ivana Radovanović uručila Nicole buket cvijeća i srebrnu narukvicu s datumom 16. lipnja 2024., kao sjećanje na ovaj poseban rođendan. Srebrna narukvica služi kao savršeni par zlatnom privjesku koji je Nicole dobila za svoje rođenje i nosila ga je tijekom ovogodišnjeg boravka na Korčuli.

„Htjeli smo da proslava 50. rođendana na ovom znakovitom mjestu ostane u trajnom sjećanju gospođi Massimino. Cijeli njen boravak u našem hotelu bio je obilježen slavljeničkom atmosferom, koja je dostigla vrhunac na sam dan rođendana. Uložili smo mnogo truda da joj boravak na mjestu rođenja bude uistinu poseban i vjerujem da smo zadovoljili visoke standarde koje smo postavili sami sebi“, naglasila je Ivana Radovanović, direktorica Aminess Lume Hotela.

„Javila sam se Aminessu kako bi ostvarila svoje besplatno ljetovanje koje mi je obećano prije 50 godina bez prevelikih dodatnih očekivanja. Ona su višestruko premašena jer osoblje hotela me prekrasno dočekalo i brinuli su o svakoj sitnici tijekom mog boravka na Korčuli. Večera iznenađenja kao i pokloni su me oduševili i znam da nikada neću zaboraviti ovaj provod za svoj 50. rođendan. Hvala svim zaposlenicima Lume Hotela i nadam se da ću se još nekada vratiti na prekrasnu Korčulu i družiti s ovim prekrasnim ljudima“, izjavila je je Nicole Ana Lucia Bernarda Feral Massimino.

Impressum

Izdavač: UT Media
Adresa: Majstora Radovana 22, Zagreb
Uredništvo: 091 532 5838
Marketing: 091 540 3023
e-mail: info@utmedia.hr

Glavna urednica: Branka DRONJIĆ
Marketing: Nevenka LUKETIĆ

Naša izdanja

Image
Image
Image