Već sedam desetljeća informira
o turizmu

Stručna revija UGOSTITELJSTVO I TURIZAM vodeći je stručni turistički časopis u Hrvatskoj koji izlazi 70 godina. Već sedam desetljeća UT je suputnik turizma koji provjerenim i stručnim informacijama sudjeluje u njegovom oblikovanju.

TZ grada Zagreba: Web stranica za putnike s kućnim ljubimcima

TZ grada Zagreba: Web stranica za putnike s kućnim ljubimcima

Turistička zajednica grada Zagreba pokrenula je specijaliziranu web stranicu na kojoj se pružaju sve informacije putnicima koje vode na odmor kućne ljubimce.

Foto: Turistička zajednica grada Zagreba

Na novoj stranici http://www.infozagreb.hr/ljubimci-zagreba može se pronaći popis tzv. pet friendly smještajnih i ugostiteljskih objekata, veterinarskih službi, skloništa, kao i psećih parkova, salona i kulturnih institucija koje omogućuju ulaz kućnim ljubimcima.

„Svjetske statistike jasno pokazuju da su kućni ljubimci neizostavni članovi mnogih obitelji diljem svijeta. S više od milijardu kućnih ljubimaca globalno te s impresivnom brojkom od 150 milijuna kućnih ljubimaca samo u Sjedinjenim Američkim Državama izvjesno je da putnici sve više žele putovati u pratnji svojih četveronožnih prijatelja. Prema istraživanjima više od 50 posto putnika diljem svijeta vodi svoje ljubimce sa sobom na odmor, a velik broj vlasnika pasa odabire tzv. pet friendly hotele za svoj smještaj. Stoga ovim stranicama dodatno ističemo naš grad kao prepoznatljivu destinaciju koja pruža dobrodošlicu posjetiteljima s kućnim ljubimcima, koju ćemo moći već iskazati krajem travnja kada je najavljeno održavanje svjetske izložbe pasa – World Dog Show 2024. na Zagrebačkom velesajmu“, istaknula je Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba.

Web stranica dostupna je na hrvatskom i engleskom jeziku kako bi se pružile informacije što širem krugu posjetitelja. Ova inicijativa predstavlja korak naprijed u stvaranju inkluzivnog turističkog iskustva koje će Zagreb učiniti još privlačnijom destinacijom za sve ljubitelje putovanja s kućnim ljubimcima.

Impressum

Izdavač: UT Media
Adresa: Majstora Radovana 22, Zagreb
Uredništvo: 091 532 5838
Marketing: 091 540 3023
e-mail: info@utmedia.hr

Glavna urednica: Branka DRONJIĆ
Marketing: Nevenka LUKETIĆ

Naša izdanja

Image
Image
Image