Već sedam desetljeća informira
o turizmu

Stručna revija UGOSTITELJSTVO I TURIZAM vodeći je stručni turistički časopis u Hrvatskoj koji izlazi 70 godina. Već sedam desetljeća UT je suputnik turizma koji provjerenim i stručnim informacijama sudjeluje u njegovom oblikovanju.

Dvorišta: Svako ima svoju priču...

Dvorišta: Svako ima svoju priču...

Jedna od najzagrebačkijih i najzabavnijih ljetnih kulturno-turističkih manifestacija održava se od 12. do 23. srpnja.

Foto: M. Gašparović

I ove godine Zagrepčani i njihovi gosti imat će priliku zaviriti iza fasada nekih od najljepših zagrebačkih palača i uživati u ambijentu jedinstvenih prostora na Gornjem gradu na kojem će se odvijati kulturno-turistička manifestacija Dvorišta. U sklopu ove manifestacije, prepoznate i kao sinonim za dobru urbanu zabavu i puno žive svirke od jazza do popa ponovo će se predstaviti mladi glazbeni talenti, a ulaz u sve prostore je slobodan. Za ovu godinu pripremljeno je čak šezdeset glazbenih programa, odnosno pet koncerata dnevno koji će se održavati svake večeri tijekom trajanja ove manifestacije.

Uz dvije lokacije u sklopu Narodnog doma HAZU-a: gornjem reprezentativnom dvorištu na Opatičkoj ulici (Opatička 18) i donjem, skrivenom i posebnom, s pogledom na Radićevu ulicu (Dvoranski prečac 1) program će se odvijati u dvorištu Zvjezdarnice u Popovom tornju (na vrhu Opatičke), kao i Arheološkom vrtu, sjevernom dvorištu Muzeja grada Zagreba (s ulazom iz dvorišta Zvjezdarnice).

Ove godine u itinerar Dvorišta nakon više godina ponovo je uvršen i prekasni Atrij Muzeja grada Zagreba s najstarijom sunčanom zidnom urom u Zagrebu (Opatička 20).

Tu je ponovno i prošlogodišnja hit-lokacija, prekrasno Dvorište Palače Erdödy-Keglević u Ćirilometodskoj 4, u kojoj je danas jedna od rezidencija Pravnog fakulteta, a nekoć je bila posljednji dom vođe Hrvatskoga preporoda Ljudevita Gaja i mjesto njegove znamenite Ilirske tiskare.

Kako se veliki dio građevina, oštećenih u potresu trenutačno obnavlja na Gornjem gradu mnoge su lokacije nedostupne. Zbog toga su organizatori zadovoljni što su u program ponovo uspjeli vratiti Atrij Muzeja Grada Zagreba s kojim i vrlo uspješno surađuju.

Kulturno-turistička manifestacija Dvorišta održava se u suradnji Turističke zajednice grada Zagreba, KATAPULT PRODUKCIJE i G.A.D. PRODUKCIJE, a program će se odvijati svake večeri od 18:00 do 24:00 sata.

Impressum

Izdavač: UT Media
Adresa: Majstora Radovana 22, Zagreb
Uredništvo: 091 532 5838
Marketing: 091 540 3023
e-mail: info@utmedia.hr

Glavna urednica: Branka DRONJIĆ
Marketing: Nevenka LUKETIĆ

Naša izdanja

Image
Image
Image